Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Iiro Törmä

Johanna Sumuvuori
H-hetki lähestyy. Vihreiden Johanna Sumuvuori jakoi mainoksia tiistaiaamuna Helsingissä. Ennakkoäänestys päättyy tänään tiistaina ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina.Iiro Törmä

H-hetki lähestyy. Vihreiden Johanna Sumuvuori jakoi mainoksia tiistaiaamuna Helsingissä. Ennakkoäänestys päättyy tänään tiistaina ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina.

Loppusuoran gallupit ennakoivat tiukkaa kisaa viitossijasta

14.4.2015 10.28

Lasse Leipola

Vihreät ja vasemmistoliitto lähestyvät vaalipäivää tasavahvoissa asetelmissa. Viimeisimmät gallupit ennustavat puolueiden välille vain muutaman prosentin kymmenyksen eroa. Edellisissä, vuoden 2011 eduskuntavaaleissa, vasemmistoliitto oli suositumpi prosenttiosuuksin 8,1–7,3.

Iltalehden lauantaina julkaisema Tietoykkösellä tekemä gallup ennakoi vasemmistoliitolle 8,4 prosentin ja vihreille 8,1 prosentin ääniosuutta. TNS Gallupin tekemä ja Helsingin Sanomien tänään tiistaina julkaisema arvio antaa vihreille samat 8,1 prosenttia ja vasemmistolle 8,5 prosenttia.

Vasemmistoliiton kannatuksen uskotaan jakautuvat vaalipiirikohtaisesti siinä mielessä edullisemmin, että esimerkiksi Accuscore povaa Iltalehden lukujen pohjalta, että vasemmistolle 17 paikkaa ja vihreille vain 14 paikkaa.

Sekä Iltalehden että Helsingin Sanomien teettämien selvitysten perusteella näyttää siltä, että keskusta marssii selvään vaalivoittoon, mutta sijoista kaksi, kolme ja neljä käydään tiukka kamppailu: kokoomus, perussuomalaiset ja sdp mahtuvat molemmissa arvioissa yhden prosenttiyksikön sisään.

eduskuntavaalit 
Viite