Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Maailmanpankki-pomo varoittaa leikkaamasta kehitysyhteistyöstä

Iiro Törmä

Sari Söderström Feyzioğlu
Hyvä maine. Sari Söderström Feyzioğlun mukaan Suomi on kehitysyhteistyössä kokoaan merkittävämpi toimija.Iiro Törmä

Hyvä maine. Sari Söderström Feyzioğlun mukaan Suomi on kehitysyhteistyössä kokoaan merkittävämpi toimija.

5.5.2015 8.22

Lasse Leipola

Maailmanpankin Social, Urban, Rural and Resilience Global Practice -osastoa johtava suomalainen Sari Söderström Feyzioğlu varoittaa leikkaamasta kehitysyhteistyöstä. Kehitysyhteistyö on yksi mahdollisista leikkauskohteista uuden hallituksen ohjelmassa. Varsinkin, jos perussuomalaiset ovat mukana loppuviikosta alkavissa neuvotteluissa.

”Suomen panos on tärkeä, mutta Suomen rooli on vielä tärkeämpi. Pieni maa on pitänyt kehitysyhteistyötä tärkenä.”

Washingtonissa työskentelevä Söderström Feyzioğlu muistuttaa, että kehitysyhteistyössä on edetty hyvin kauas kaivojen kaivamisesta ja kehitysyhteistyö hyödyntää nykyään molempia osapuolia.

”Esimerkiksi Afrikassa on paljon mahdollisuuksia yksityiselle sektorille, mutta niistä jää pois, jos ei ole aktiivisesti mukana kehitysyhteistyössä. Esimerkiksi Kiina on siellä hyvin aktiivinen, koska he tietävät saavansa aikanaan enemmän kuin nyt antavat. Kyseessä on investointi ja jos Suomi siitä leikkaa, se on huolestuttavaa.”

Sen lisäksi, että uusi hallitus tekee linjaukset kehitysyhteistyön tasosta lähivuosina, se osallistuu myös ensi kesänä ja syksynä kansainvälisiin neuvotteluihin kehitysyhteistyön ja kehitysrahoituksen tulevaisuudesta. Kehitysyhteistyön rahoitus on myös tärkeä osa kansainvälisiä ilmastoneuvotteluja.

budjetti  hallitusohjelma 
Viite