Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Iiro Törmä

välikysymys tulossa. Ville Niinistö (vihr) ja muu oppositio vaativat muutosta koulutuksen ja varhaiskasvatuksen leikkauksiin.Iiro Törmä

välikysymys tulossa. Ville Niinistö (vihr) ja muu oppositio vaativat muutosta koulutuksen ja varhaiskasvatuksen leikkauksiin.

Niinistö: Leikkaukset ovat kohtuuttomia

10.9.2015 16.25

Annakaisa Suni

Hallituksen leikkaukset ovat kohtuuttomia, kirjoittaa vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö blogissa.

"Hallituksen budjetti leikkaa voimakkaasti Suomen kansainvälisestä vastuusta lähes puolittamalla kehitysyhteistyön rahoituksen. Hallitus leikkaa Suomessa koulutuksesta ja pienituloisilta ihmisiltä", Niinistö kirjoittaa.

Niinistön mukaan oppositio tulee tekemään laajalla yhteistyöllä välikysymyksen hallituksen koulutukseen ja varhaiskasvatukseen kohdistuvista leikkauksista.

Niinistön mukaan tiistaina julkaistu paketti työelämän heikennyksistä vain vahvistaa hallituksen kovaa linjaa.

"Sosiaali- ja terveydenhuollossa ylityökorvausten ja lisien leikkaukset voivat johtaa jopa selvästi yli 10 prosentin palkanleikkaukseen. Monilla aloilla työnteko on välttämätöntä 24/7, kuten poliisissa ja terveydenhuollossa. Hallitus ei voi laittaa pieni- ja keskituloisia ihmisiä ja lapsia maksamaan valtiontalouden tasapainottamista", Niinistö kirjoittaa.

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kiittää tiedotteessa hallituksen päätöstä kiristää hyvätuloisten verotusta.

"Toivon, että hallitus myöntää omat virheensä myös työmarkkinoita koskevissa päätöksissään. Hallituksen tulee olla valmis neuvotteluihin työmarkkinajärjestöjen kanssa työllisyyttä tukevan kokonaisratkaisun aikaansaamiseksi", Lindtman kirjoittaa.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen kritisoi sitä, että pääomaveroa ja solidaarisuusveron alarajaa nostetaan vain kahden vuoden ajaksi.

"Esimerkiksi eläkeläisten saama asumistuki pienenee pysyvästi, nyt esitetyistä lievennyksistä huolimatta", Pekonen kirjoittaa tiedotteessa.

budjetti 
Viite