Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Oletko vuonna 2020 olympialaisissa vai eduskunnassa, Ari-Pekka Liukkonen?

Ari-Pekka Liukkonen
Altaasta valtuustoon. Uimari ja vihreiden kunnallisvaaliehdokas Ari-Pekka Liukkonen haluaa ratkaista asiat eikä voivotella.

Altaasta valtuustoon. Uimari ja vihreiden kunnallisvaaliehdokas Ari-Pekka Liukkonen haluaa ratkaista asiat eikä voivotella.

7.12.2016 9.05

Riikka Suominen

Uimari Ari-Pekka Liukkonen lähtee vihreiden ehdokkaaksi Jyväskylässä ensi kevään kuntavaaleissa.

Miksi innostuit lähtemään politiikkaan juuri nyt?

”Minulle on jo pienestä pitäen kaveriporukassa ja seuratoiminnassa annettu vastuuta hoitaa yhteisiä asioita. Moni on ehdottanut minulle politiikkaan lähtemistä, ja olen vuosia ollut vihreiden jäsen. Keväällä juttelin ehdokkuudesta Jyväskylän vihreiden kanssa, mutta halusin ensin keskittyä täysillä olympialaisiin.”

Miksi olet vihreä?

”Olen uinnin vuoksi reissatessani nähnyt, että ympäristökysymyksissä on paljon parannettavaa. Kiinassa vuoden 2011 MM-kisoissa aurinkoa ei näkynyt sankan savusumun takaa. Jenkeissä tekee pahaa katsoa, mikä määrä jätettä syntyy, kun kaikki take away -ruoka pakataan pahviin, paperiin ja pahimmillaan muoviin. Suomessa pitää olla askel edellä ja viedä maailmalle ympäristöajattelua ja -osaamista. Myös tasa-arvokysymyksissä jaan vihreiden arvot.”

Mikä on ensimmäinen asia, johon haluat valtuustossa vaikuttaa?

”Liikuntamahdollisuuksia pitää olla kaiken ikäisille ja kaiken tasoisille. Haluan vaikuttaa siihen, että ihmiset liikkuvat enemmän. Silloin he olisivat terveempiä kaiken ikäisinä, mikä säästäisi myös terveydenhuollossa.”

Miten politiikka sopii urheilijan arkeen?

”Välillä voi olla vaikea osallistua kokouksiin, kun minulla on kisa- ja leirimatkoja ulkomailla. Toisaalta yksilölajissa arkitreenaamiseni on joustavaa. Olen kokopäiväinen urheilija, joten minulla ei ole muita sitovia aikatauluja.”

Missä olet vuonna 2020: Tokion olympialaisissa vai eduskunnassa?

”Tällä hetkellä päätähtäin on olympialaisissa. Uintiura täytyy katsoa nuorena, kun kropassa on suorituskykyä.”

Olit vuoden homo 2015. Vuonna 2016 tittelin sai muusikko Saara Aalto. Kenestä pitäisi tulla seuraava vuoden homo?

”En osaa sanoa. Varmasti hyviä ehdokkaita löytyy.”
Viite