Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sakari Piippo, valtioneuvoston kanslia

Paljon pohdittavaa. Elinkeinoministeri Olli Rehn harkitsee seuraavaksi, onko Fennovoiman hanke vielä yhteiskunnan kokonaisedun mukainen.Sakari Piippo, valtioneuvoston kanslia

Paljon pohdittavaa. Elinkeinoministeri Olli Rehn harkitsee seuraavaksi, onko Fennovoiman hanke vielä yhteiskunnan kokonaisedun mukainen.

TEM: Migrit Solarna Energijan eurooppalaisuudesta ei selvyyttä

16.7.2015 15.10

Emmi Skytén

Työ- ja elinkeinoministeriö ei ole voinut varmistua siitä, että Fennovoiman uusi osakas Migrit Solarna Energijan määräysvalta olisi EU- tai EFTA-maissa.

Seuraavaksi päätetään, onko hanke edelleen yhteiskunnan kokonaisedun mukainen. Elinkeinoministeri Olli Rehn kertoi aiemmin torstaina Ylelle, että hallitus käsittelee asiaa elokuun 6. päivä.

Käytännössä hallitus tulee elokuussa päättämään siitä, hylätäänkö rakentamislupahakemus välittömästi, selventää teollisuusneuvos Herkko Plit.

"Toinen vaihtoehto on, että omistuksen kotimaisuusehto todetaan jossakin vaiheessa täytetyksi. Silloin voidaan mennä ydinenergilain määräämään käsittelyprosessiin, joka kestää vähintään kaksi vuotta."

Rehn kertoi Ylelle myös, että jos hankkeeseen tulee valmisteluaikana uusia kotimaisia omistajia, kuten Fortum, asiaa harkitaan uudelleen.

Rehn on aikaisemmin sanonut, että hallitus pyrkii edesauttamaan Fortumia ja Gazpromia vesivoimasopimuksen syntymisessä. Fortum on luvannut tulla mukaan Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen, jos se saa sovittua vesivoimakauppoista venäläisten energiayhtiöiden kanssa.

Fennovoima  Migrit Solarna  ydinvoima 
Viite