Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Iiro Törmä

Hymy ei hyydy. Touko Aalto näki Haaviston katukampanjoinnissa, miten puhe rauhasta, ihmisoikeuksista ja ympäristöstä kiinnosti ihmisiä.Iiro Törmä

Hymy ei hyydy. Touko Aalto näki Haaviston katukampanjoinnissa, miten puhe rauhasta, ihmisoikeuksista ja ympäristöstä kiinnosti ihmisiä.

Touko Aalto: Presidentinvaalien tulos kertoo istuvan presidentin asemasta

28.1.2018 21.29

Riikka Suominen

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto pitää Pekka Haaviston tulosta erinomaisena, kun otetaan huomioon presidentinvaalin poikkeuksellinen asetelma.

Sauli Niinistön kannatus oli valtavaa ja moni ajatteli, että muuttuvassa maailmassa istuvan presidentin äänestäminen on turvallinen valinta.”


Keskustan ja sosiaalidemokraattien
ehdokkaiden huono tulos on jo kirvoittanut arviota, että puolueiden aika on jäämässä taakse. Aalto muistuttaa, että vihreät pärjäsi hyvin. 

”Joillain puolueilla oli jopa vaikeuksia löytää ehdokasta. Vihreät onnistui tässä. Mutta puolueet ovat muutoksessa. Nähdäänkö tulevaisuudessa enemmän kansanliikkeiden ja sitoutumattomien ryhmien ehdokkaita? Lähinnä tulos kertoo siitä, että Suomessa ei haasteta istuvaa presidenttiä vaan halutaan jatkuvuutta.”


Pekka Haaviston vaalikampanjan
ulkoasu ja kampanjatiimi olivat erillään vihreistä. Aalto on silti varma, että Haaviston hyvä kannatus hyödyttää vihreitä.

”Kampanjassa oli 120 tilaisuutta. Kampanjan yhteyshenkilöinä olivat vihreiden maakunnalliset toiminnanjohtajat. Puolue oli vahvasti taustalla, ja muun muassa kansanedustajamme olivat kaduilla tekemässä kampanjaa. Sama arvopohja yhdistää meitä ja työ jatkuu keväällä.”

presidentinvaalit  Touko Aalto 
Viite