Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Touko Aalto: Sote-esitykseen tehtävä kuusi korjausta

Iiro Törmä

Kuusi korjausta. Touko Aallon mielestä hallituksen pitää luopua sote-mallistaan, jos se ei ole sitä valmis korjaamaan.Iiro Törmä

Kuusi korjausta. Touko Aallon mielestä hallituksen pitää luopua sote-mallistaan, jos se ei ole sitä valmis korjaamaan.

30.5.2018 10.53

Sammeli Heikkinen

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto sanoo, että hallituksen sote-malliin on tehtävä kuusi korjausta, jotta sen voisi hyväksyä.

Aallon mukaan niin sanotusta valinnanvapausmallista on luovuttava, eikä maakunnille ei pidä tässä vaiheessa siirtää sosiaali- ja terveyspalveluiden lisäksi muita tehtäviä.

Lisäksi maakuntien verotusoikeutta ja siirtymistä yksikanavaiseen rahoitukseen on alettava valmistella, palvelut vaarantava pakkoleikkuri on poistettava, tilaaja–tuottajamallista on luovuttava ja maakuntavaalit siirrettävä ensi kevään eduskuntavaalien yhteyteen.

”Jos nykyinen hallitus ei näitä korjauksia kykene tekemään, on sen syytä luovuttaa ja antaa tehtävä niille, joita eivät huonot lehmänkaupat sido”, Aalto sanoo tiedotteessa.

Aallon mukaan hallituksen uudistuksen mahdollisesta kaatumisesta on turha syyttää hallituksen perustuslakivaliokuntaa tai muitakaan valiokuntia. Hän sanoo, että syy on ainoastaan hallituksen huonossa mallissa.

Vihreät hyväksyi viikonloppuna oman sosiaali- ja terveyspoliittisen mallinsa.

Vihreät  politiikka  sote. sote-uudistus 
Viite