Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jenni Leukumaavaara

Pariisista Poriin. Hyväntekeväisyyspyöräilyltään palannut vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto vaihtoi pyöräilyasun pukuun ja piti linjapuheen Porin SuomiAreenassa keskiviikkona. Jenni Leukumaavaara

Pariisista Poriin. Hyväntekeväisyyspyöräilyltään palannut vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto vaihtoi pyöräilyasun pukuun ja piti linjapuheen Porin SuomiAreenassa keskiviikkona.

Touko Aalto: Suomen hallituksella ei ole EU-linjaa lainkaan

12.7.2017 14.57

Jenni Leukumaavaara

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto otti Porin SuomiAreenalla pitämässään linjapuheessa vahvasti kantaa yhteisen Euroopan unionin puolesta. 

”Monet niistä asioista, joita tänään pidämme itsestäänselvyytenä, ovat yhdentyvän Euroopan ansiota. Meidän velvollisuutemme on rakentaa Suomen visio Euroopasta. Hallitus ei ole kyennyt koko kautenaan tarjoamaan vastausta tähän kysymykseen. Sillä ei tunnu olevan EU-linjaa lainkaan”, Aalto sanoi.

Aallon mukaan Suomen paikka on EU:n ytimessä.

Aalto otti kantaa myös sote-uudistukseen ja vaati uudistuksen parlamentaarista valmistelua.

Pääministeri Juha Sipilä on toistaiseksi kieltäytynyt ottamasta oppositiota mukaan takkuavaan lakivalmisteluun. 


Aalto korosti Suomen vastuuta kestävistä ympäristö- ja ilmastoratkaisuista.

Hänen mielestään Suomen pitää olla näiden ratkaisujen kärkimaa ja hyödyntää huipputason ympäristö- ja energiateknologinen osaamisensa.

Aalto vaati hallitusta kuuntelemaan Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ja Suomen ympäristökeskuksen tutkijoiden varoituksia biotalouden riskeistä. Hallitus on ajanut Suomeen biotalouden voimakasta kasvua.

Touko Aallon koko puheen voit lukea täältä.
Viite