Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Lari Lievonen

Kohtaaminen. Aleksi Kallioja (oik.) vieraili Harri Tuomaisen maitotilalla Siilinjärvellä. ”Harri kysyi, voivatko lehmät navetassa minusta hyvin. Vastakysymykseni oli, että voisivatko ne voida paremmin.”Lari Lievonen

Kohtaaminen. Aleksi Kallioja (oik.) vieraili Harri Tuomaisen maitotilalla Siilinjärvellä. ”Harri kysyi, voivatko lehmät navetassa minusta hyvin. Vastakysymykseni oli, että voisivatko ne voida paremmin.”

Vihreän Langan juttu ehdolla Suuren journalistipalkinnon saajaksi

15.2.2018 10.30

Riikka Suominen

Veganismi valtavirtaistuu vauhdilla, kun ilmastopäästöt ja terveellinen ruoka kiinnostavat yhä useampia. Samaan aikaan Suomessa on alueita, joilla maitotilan pito on kannattavinta maataloutta. Miten maitotilallinen suhtautuu kasvisruuan suosioon? 

Ristiriitaa selvitettiin Vihreän Langan ja Maaseudun Tulevaisuuden yhdessä tekemässä reportaasissa viime keväänä. Siinä helsinkiläinen vegaani Aleksi Kallioja vieraili maitotilalla Siilinjärvellä. Maitotilallinen Harri Tuomainen söi vierailun ajan vegaanista ruokaa. Miehet keskustelivat näkemyksistään ruuasta ja maatalouden kehittämisestä.  

Juttu on nyt ehdolla Bonnierin Suuren journalistipalkinnon saajaksi.


Idean reportaasiin
keksi Maaseudun Tulevaisuuden toimittaja Kaijaleena Runsten sovittelujournalismin koulutuksessa. 

”Ruoka yhdistää ja sen tuotantotavoista ja alkuperästä ollaan todella kiinnostuneita”, Runsten sanoo. 

Molemmat lehdet suunnittelivat artikkelien näkökulmat itsenäisesti omia lukijoitaan ajatellen. Yhteistyötä tehtiin jutun ajoituksen ja valokuvien osalta. Jutut ilmestyivät toukokuussa 2017.

Suuren journalistipalkinnon saaja valitaan 14. maaliskuuta.

vegaanit  maito  kasvisruoka  maatalous  Maataloustuki  maaseutu 



Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.