Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Eve Rämö
Joukot liikkeelle. Eve Rämö ottaisi Vantaalle mielellään Tampereen mallin mukaisen pikaratikan.

Joukot liikkeelle. Eve Rämö ottaisi Vantaalle mielellään Tampereen mallin mukaisen pikaratikan.

Vihreät on noussut Vantaalla päättäjien kastiin

19.10.2017 13.46

Vesa Sisättö

Vantaalla sisäilmaongelmien ratkaisu ja subjektiivisen päivähoidon rajoitusten purku ovat vihreiden ohjelmassa.

Vihreät nousi kevään kuntavaaleissa Vantaan kolmanneksi suurimmaksi valtuustoryhmäksi. Miten vaalitulos on vaikuttanut kuntapolitiikassa, Vantaan vihreiden puheenjohtaja ja valtuustoryhmän 1. varapuheenjohtaja Eve Rämö?

”Vantaan kuntapolitiikka on aikaisemmin pyörinyt kahden suuren ryhmän varassa. Nyt suuria on ensimmäistä kertaa kolme. Vihreät otetaan mukaan neuvotteluihin ja saamme asioita paremmin läpi.”

Mikä on syksyn ja talven tärkein kysymys Vantaalla?

”Olemme yhdessä sdp:n ja vasemmistoliiton kanssa purkamassa Vantaan päätöstä rajoittaa subjektiivista päivähoito-oikeutta. Toinen tärkeä asia ovat koulujen ja päiväkotien sisäilmaongelmat. Kuntavaalit olivat Vantaalla sisäilmavaalit. Vantaalla on perustettu sisäilma-asiain neuvottelukunta ratkomaan ongelmia.”

Mitä muualta Suomesta pitäisi tuoda Vantaalle?

”Selkeä keskusta. Meillä on kaksi keskusta – Myyrmäki ja Tikkurila – ja paljon lähiöitä. Vantaalla ihmiset samastuvat ensisijaisesti kaupunginosiin ja vasta toissijaisesti kaupunkiin. Kaupungin yleisilme on kylämäinen. Haluaisimme seurata Tamperetta ratikan suhteen. Vantaan poikittaisliikennettä parantamaan sopisi pikaraitiotie, sillä etäisyydet ovat meillä pitkiä.”

Missä muu Suomi voisi ottaa mallia Vantaasta?

”Olemme hyviä tekemään asioita pienellä rahalla, innovatiivisesti ja tunteella. Teemme enemmän kuin pohdimme. Meillä pääsee junalla lentokentälle. Muualla Suomessa lentokentille ei ole yhtä hyvää joukkoliikennettä.”

Mitä jokaisen suomalaisen pitäisi tietää Vantaasta?

”Korso. Meillä on omaleimaisia lähiöitä. Ja se lentokenttä on Vantaalla, ei Helsingissä.”

Missä Vantaan vihreät ovat kymmenen vuoden päästä?

”Toivomme tietenkin olevamme Vantaan suurin puolue. Lisäksi toivomme, että kymmenen vuoden päästä olisi vantaalaisia vihreitä kansanedustajia.”

vantaa  Vihreät  kunnat  joukkoliikenne  päivähoito 
Viite