Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kuvakaappaus Twitteristä

EPA:n vaihtoehtoinen tili
Vastarintaa. Ympäristövirasto EPA:n epävirallinen @ActualEPAFacts-tili kehottaa Donaldia pysymään kaistallaan: "Jätä tieteily tiedemiehille."Kuvakaappaus Twitteristä

Vastarintaa. Ympäristövirasto EPA:n epävirallinen @ActualEPAFacts-tili kehottaa Donaldia pysymään kaistallaan: "Jätä tieteily tiedemiehille."

Virastojen Twitter-kapina uhmaa Trumpin sensuuria

27.1.2017 10.43

Lasse Leipola

Kymmenille amerikkalaisille ympäristövirastoille, tutkimuslaitoksille ja kansallispuistolle on ilmestynyt tällä viikolla vaihtoehtoisia Twitter-tilejä. Niiden kautta aiotaan uhmata presidentti Donald Trumpin pyrkimyksiä rajoittaa tutkimuslaitosten tiedottamista.

Trump, jonka suorassa alaisuudessa maan viranomaiset toimivat, kielsi aiemmin tällä viikolla muun muassa ympäristövirasto EPA:a tiedottamasta sosiaalisessa mediassa tai suoraan toimittajille.

Vaihtoehtoisia Twitter-tilejä on perustettu muun muassa ilmakehän- ja mertentutkimuslaitos NOAA:lle, avaruushallinto Nasalle, terveysvirasto CDC:lle, ruoka- ja maataloushallinto FDA:lle ja ympäristövirasto EPA:lle.

Monet tileistä korostavat, ettei niitä ylläpidetä veronmaksajien varoin ja etteivät ne ole virallisia. Jotkut tilit ovat virastojen ulkopuolisten henkilöiden ylläpitämiä.

Melko kattava lista vaihtoehtoisista tileistä löytyy Twitteristä.
Viite