Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

iStock

Kuva kirmaavista lehmistä on kuvapankista. Viikonloppuna teemme jutun maitotilalta ja saamme kuviin aitoja suomalaislehmiä.iStock

Kuva kirmaavista lehmistä on kuvapankista. Viikonloppuna teemme jutun maitotilalta ja saamme kuviin aitoja suomalaislehmiä.

Miten vegaani viihtyy maitotilalla?

19.4.2017 21.34

Riikka Suominen

Kotimaiset eläintuottajat ja heidän etujärjestönsä ovat nikotelleet, kun kasvisruoka lisää suosiotaan. Varsinkin nettikeskusteluissa kotimainenkin kotieläintuotanto nähdään vastakkaisena kasvissyönnille ja erityisesti veganismille.

Nyt aiomme kysyä asiaa asianosaisilta, vegaanilta kaupunkilaiselta ja lypsykarjatilan yrittäjältä. Miten he näkevät kehityksen? Huolettaako tai ärsyttääkö maitotilallista kasvisruokahype? Entä miten vegaani näkee eläintuottajien tilanteen? Pohjoisemmassa osassa Suomea kasvisten viljely on hankalaa ja nautakarja tärkeä työllistäjä.

Lypsykarjatila valikoitui kohteeksi siksi, että suurin osa suomalaisesta naudanlihasta tulee maitotiloilta.

Toivomme lukijoilta vinkkejä haastatteluun: mitä te toivotte kysyttävän vegaanilta tai maitotilalliselta? Kiitos kaikille vinkkaajille jo etukäteen!

Vinkit voi lähettää sähköpostilla jutun kirjoittajalle: riikka.suominen[a]vihrealanka.fi tai kommentoida Facebookissa. Aikaa on perjantaihin 20.4. asti.

Edit 19.4.2017: Juttu tehdään yhteistyössä Maaseudun tulevaisuuden kanssa. Lehtien toimitukset kirjoittavat tapaamisen perusteella omat tekstinsä. Maaseudun tulevaisuuden Facebook-seinällä on aiheesta vilkasta keskustelua. Juttu on ideoitu sovittelujournalismin kurssilla.

ruuantuotanto  kasvisruoka  vegaanit  maatalous  eläinsuojelu 
Viite