Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

”Päästöjä on vähennettävä kunnianhimoisemmin jo ennen vuotta 2020”

5.12.2012 13.27

Lasse Leipola

Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr) vaati nykyistä suurempia päästöleikkauksia Suomen puheenvuorossa Dohan ilmastokokouksessa tänään keskiviikkona.

”Päästöjä on vähennettävä kunnianhimoisemmin jo ennen vuotta 2020, jolloin uuden sopimuksen on määrä astua voimaan. Maat, jotka eivät ole vielä tehneet sitoumuksia päästöjensä vähentämisestä vuoteen 2020, olisi tehtävä ne välittömästi. Keinot ja teknologiat ovat olemassa. Nyt on kysymys niiden ottamisesta käyttöön”, Niinistö sanoi ympäristöministeriön tiedotteen mukaan.

Yksi kokouksen kuumimmista puheenaiheista on kehitysmaihin kohdistuvasta ilmastorahoituksesta päättäminen. Tuen, josta osa tulee niin sanotusta vihreästä ilmastorahastosta, on määrä olla 100 miljardia euroa vuonna 2020. Sitä aiemmin on sovittu vain alkuvaiheen rahoituksesta, joka päättyy vuodenvaihteessa.

”Suomi on tukenut vapaaehtoisesti yhtenä neljästä maasta Vihreän ilmastorahaston käynnistämistä. Olemme myös saavuttamassa 110 miljoonan euron rahoitustavoitteemme vuoteen 2013 ja tavoitteemme on säilyttää rahoituksen taso tulevina vuosina vähintään samalla tasolla”, Niinistö sanoi.

ilmastoneuvottelut 
Viite