Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

”WWF tukee yleistyksillään ulkomaisen kalan käyttöä”

28.3.2012 12.13

Lasse Leipola

Kalatalouden keskusliitto moittii suuria kauppaketjuja siitä, että ne huomioivat WWF:n kalasuositukset niin tarkkaan.

”Kalatalouden Keskusliitto ei voi sitoutua yhden kala-alan ulkopuolisen tahon yksipuolisiin suosituksiin, joiden perustelut kaikilta osin eivät ole kestäviä ja jotka vähentävät kotimaisen kalan saatavuutta lähimarkkinoilla”, järjestön tiedotteessa todetaan.

Erityistä huomiota kiinnitetään Itämeren loheen ja vaellussiikaan, jotka ovat WWF:n punaisella vältä-listalla.

”Kentällä asia nähdään siten, että WWF yleistyksillään tukee ulkomaisen kalan käyttöä ja tukee norjalaisen kassilohen lisäksi Aasiasta lentorahtina tuotavan kalan kauppaa.”

Järjestö pyytääkin WWF:ää selvittämään tarkemmin norjalaisen kassilohen ekologista jalanjälkeä.

”Kassilohen kasvatuksessa käytettävän rehun raaka-aineen (kalajauhon) alkuperä on epäilyttävä. Rehun pohjana oleva kala kalastetaan valtameriltä suurilla ylikansallisilla troolareilla. Samalla tuhotaan perinteinen pienimuotoinen kalastus esimerkiksi Afrikan rannikolla.”

WWF:n tuoreimmassa kalaoppaassa norjalainen kassilohi on keltaisella harkitse-listalla. Kalatalouden etujärjestön mukaan oikea paikka olisi ”tulenpunainen” lista.

Juttua on muokattu 29. maaliskuuta. Toisin kuin jutun alkuperäisestä otsikosta saattoi ymmärtää, WWF:ää kritisoivan tiedotteen taustalla ei ole Kalateollisuusyhdistys vaan, kuten jutussakin mainitaan, Kalatalouden Keskusliitto.

luonnonsuojelu  kalastus 




Viite