Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Antti-Juhani Johansson

Antti Kurvinen.
Ei enää ydinvoimaa. Antti Kurvinen liputtaa vaihtoehtoisen energian puolesta.Antti-Juhani Johansson

Ei enää ydinvoimaa. Antti Kurvinen liputtaa vaihtoehtoisen energian puolesta.

”Ydinvoima on dopingia”

15.3.2010 14.12

Lasse Leipola

Poliittiset nuorisojärjestöt liittyivät perjantaina kansalaisjärjestöjen Äänestä ydinvoima historiaan -kampanjaan. Mukana ovat kokoomusta, kristillisiä ja perussuomalaisia lukuunottamatta kaikkien eduskuntapuolueiden nuorisojärjestöt.

Keskustalaisten liittyminen kampanjaan on siinä mielessä kiinnostavaa, että tulevan ydinvoimapäätöksen kannalta ratkaisevassa roolissa ovat elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk) ja pääministeri Matti Vanhanen (kesk).

Keskustanuorten puheenjohtaja Antti Kurvinen odottaa ratkaisuja ja kannanottoja mielenkiinnolla.

”Ministeriryhmän osalta on vaikea sanoa vielä mitään, mutta eduskuntaryhmän toimintaa olen seurannut otsa rypyssä. Siellä on sellaisia, jotka kannattavat jopa kahta uutta lupaa”, Kurvinen sanoo.

Hän sanoo kuitenkin luottavansa siihen, että lisäydinvoimasta esityksen tekevä Pekkarinen tekee ”harkitun ja järkevän” päätöksen. Pekkarisen tavoin Matti Vanhanen on toistaiseksi pidättäytynyt ottamasta kantaa uusien lupien puolesta tai vastaan.

”Vanhasella on tietysti kovat paineet, koska hän on ollut yksi näkyvimpiä ydinvoiman vastustajia”, Kurvinen sanoo.

Keskustanuoret, joiden puheenjohtajana Vanhanenkin on ollut, on perinteisesti vastustanut ydinvoimaa.

”Me olimme Suomen ensimmäinen poliittinen ympäristöliike. En tiedä mokasimmeko me jotenkin, mutta oma näkemykseni on, että jos ympäristöteemoista olisi pidetty paremmin kiinni, vihreitä ei olisi ehkä koskaan syntynyt. Silloin keskustalla olisi kolmenkymmenen prosentin kannatus”, Kurvinen sanoo.

Kurvisen mukaan ydinvoima on ”dopingia tai energiahumalaa”, jolla lykätään välttämättömiä ratkaisuja, kuten uusiutuvien tai bioenergian käytön lisäämistä. Hänen mukaansa asia on Keskustanuorille tärkeä myös aluepolitiikan näkökulmasta.

”Varsinkin jos lupia annetaan enemmän kuin yksi, heikkenevät uusiutuvien energiamuotojen mahdollisuudet houkutella investointeja. Se tarkoittaa, että maaseudulla jää syntymättä tuhansia työpaikkoja.”

ydinvoima 
Viite