Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ydinvoimakriittisyys yltyy keskustajohdossa

2.3.2010 10.10

Lasse Leipola

Keskustan varapuheenjohtaja Tuomo Puumala äänestäisi lisäydinvoimaa vastaan, jos päätös tehtäisiin nyt. Asiasta kertoo Verkkoapila.

”Suomessa on jo neljä ydinvoimalaa ja viidettä rakennetaan. Jos uutta ydinvoimalaa ryhdyttäisiin vielä tekemään, se söisi kovasti pontta uusiutuvien energialähteiden kehittämistyöltä”, Puumalainen sanoo.

Puumalainen on keskustanuorten entinen puheenjohtaja ja häneltä odotetaan ilmoitusta siitä, aikooko hän ottaa osaa keskustan puheenjohtajakisaan.

Toistaiseksi kisaan ilmoittautuneista kansanedustaja Timo Kaunisto ja hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi vastustavat lisäydinvoimaa.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen eivät ole ottaneet yksiselitteisesti kantaa lisäydinvoimaan.

Viime viikolla Verkkoapila kertoi, että 57 prosenttia keskustan kannattajista suhtautuu myönteisesti ydinvoiman lisärakentamiseen.

Yle kertoi tänään, että hallituksen ydinvoimapäätös on yhden palaverin päässä. Hallitus tekee päätöksen, kunhan hallituspuolueiden puheenjohtajat löytävät aikaa yhteiselle palaverille.

ydinvoima 
Viite