Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Emilia Pippola

Eduskunta.
Päätös edessä. Eduskunnan on määrä päättää ennen juhannusta, kuinka monta ydinvoimalaa Suomeen tällä vuosikymmenellä rakennetaan.Emilia Pippola

Päätös edessä. Eduskunnan on määrä päättää ennen juhannusta, kuinka monta ydinvoimalaa Suomeen tällä vuosikymmenellä rakennetaan.

2+1 ei kelpaa

13.4.2010 8.55

Lasse Leipola

Talousvaliokunnan puheenjohtaja Jouko Skinnarin (sd) esitys ydinvoimalupien jakamisesta 2+1 -mallilla ei kelpaa valiokunnassa istuville hallituspuolueiden kansanedustajille. Asiasta kertoo Kauppalehti.

Skinnari esitti eilen, että tämä eduskunta hyväksyisi Fennovoiman ja Teollisuuden Voiman hakemukset, minkä lisäksi sovittaisiin, että Fortum saa lupansa seuraavan eduskunnan kaudella.

Kokoomuksen Harri Jaskari ihmettelee, miksi Fortumin lupaa pitää lykätä, jos se kuitenkin ollaan antamassa.

Talousvaliokunnan varapuheenjohtaja Antti Rantakangas puolestaan antaisi luvan nyt vain Fennovoimalle ja myöhemmin vain Fortumille. Hän pelkää, että kolmen ydinvoimalan rakentaminen syrjäyttäisi uusiutuvan energian.

Nollamallia kannattavia vihreitä valiokunnassa edustava Oras Tynkkynen sanoo, ettei Fortumin Loviisassa sijaitsevien reaktorien korvaaminen ole ajankohtaista vielä seuraavallakaan hallituskaudella.

”Kun puhutaan teollisuuden edellytyksistä, ratkaisu pitää tehdä paljon nopeammin ja ihan muilla tavoilla”, Tynkkynen sanoo.

ydinvoima 


Lisää aiheesta:Viite