Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

JRC / European Commission

Auringon potentiaali Afrikassa.
Tehoa taivaalta. Aurinkoenergian potentiaali Afrikassa.JRC / European Commission

Tehoa taivaalta. Aurinkoenergian potentiaali Afrikassa.

Afrikassa runsaasti potentiaalia uusiutuvalle energialle

2.3.2012 14.58

Lasse Leipola

Afrikassa on runsaasti potentiaalia uusiutuvalle energialle, arvioidaan Euroopan komission tutkimuskeskuksen helmikuussa julkaisemassa raportissa. Asiasta kerrotaan SciDev.Net-verkkosivuilla.

Esimerkiksi aurinkoenergiaa voidaan monilla alueilla tuottaa kaksi kertaa enemmän kuin vastaavalla paneelilla Keski-Euroopassa. Sen kannalta lupaavinta aluetta on Sahara ja sen eteläpuolinen Afrikka. Tuulivoimalle parasta aluetta on Pohjois-Afrikka ja Keski-Afrikassa on edellytyksiä biomassan hyödyntämiseen.

”Uusiutuvan energian lisääminen Afrikassa tuo valtavan mahdollisuuden parantaa elinolosuhteita”, todetaan raportin esipuheessa.

Raportissa todetaan kuitenkin, että potentiaalin laajempi hyödyntäminen edellyttää, että afrikkalaiset itse lähtevät sitä edistämään tutkimuksen, kokeilujen ja lopulta laajamittaisen käyttöönoton myötä.

”Afrikan maissa pyritään pitämään dieselin hinta mahdollisimman alhaalla, vaikka se on kestämätöntä. Sen vuoksi aurinkopaneelien kaltaiset vaihtoehdot eivät houkuttele kuluttajia”, sanoo raporttia koostanut Fabio Monforti-Ferrario.

afrikka  energia 
Viite