Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Animalia

Koe-eläin
Hyvinvointia eläimille. Lahjoitusrahat käytetään eläinten oikeuksien edistämiseen. Animalia

Hyvinvointia eläimille. Lahjoitusrahat käytetään eläinten oikeuksien edistämiseen.

Animalialle testamentattiin arvoasunto ja 400 000 euroa

9.6.2014 11.53

Hannele Suojanen

Eläinten oikeuksia ja hyvinvointia ajava Animalia sai helsinkiläiseltä Maria Lyytikäiseltä miljoonalahjoituksen testamenttina. Yhteensä 1 132 600 euron arvoinen testamentti koostuu noin 400 000 eurosta ja Helsingissä sijaitsevasta arvoasunnosta. Lyytikäinen menehtyi viime vuonna.

"Näin suuri testamentti on Animalian kaltaiselle yhteiskunnalliselle toimijalle hyvin tärkeä asia. Testamentin avulla pystymme nostamaan tehokkaammin esille eläinten hyvinvointiin liittyviä epäkohtia ja vaikuttamaan siihen, että eläinten asema on tulevaisuudessa jotain muuta kuin mitä se on nyt", sanoo Animalian hallituksen puheenjohtaja Sami Säynevirta liiton tiedotteessa.

Testamentista saatavilla rahoilla aiotaan järjestön tiedotteen mukaan toteuttaa suunniteltua suurempi koe-eläinkampanja, palkata eläinsuojelulainsäädännön asiantuntija ja käynnistää syksyllä laaja turkistarhauskampanja.

Animalia on vuonna 1961 perustettu eläinsuojelujärjestö, joka edistää eläinten hyvinvointia ja oikeuksia Suomessa ja kansainvälisesti.

eläintensuojelu  järjestöt 
Viite