Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors

Mikael Ahlfors

Anni Sinnemäki

13.2.2009 16.01

Vihreä Lanka

Top 3 tavoitteet seuraavaan hallitusohjelmaan...

Yksi kolmesta on pitkästä aikaa luonnonsuojelun tason nostaminen. Veropolitiikassa tarvitsemme kokonaisuudistusta, jolla pystytään linjaamaan riittävä veropohja väestön ikääntyessä. Veropolitiikan tulee myös olla ekologista ja oikeudenmukaista, lisäksi sen tulee tukea talouden rakennemuutosta.

Sosiaaliturvan osalta nähdään tänä vuonna monta vääntöä, joten siitä riittää työtä seuraavallekin hallituskaudelle. Yksittäisenä seikkana liikkumisen ja liikkumisjärjestelmien uudistaminen on tärkeää, että liikenteen päästöt saadaan alas.

Jos olisin työministeri...

Elvytyksen pitää kohdistua siihen, mitä me tarvitsemme ja haluamme myös siinä vaiheessa, kun elvytystä ei enää tarvita. Haluaisin panostaa energiatehokkuuteen, raideliikenteeseen, kulttuuriin, osaamiseen sekä omaehtoisiin yhteisöihin. Haluaisin myös uudistaa työelämän pelisääntöjä yhdessä työmarkkinajärjestöjen kanssa. Työmarkkinoiden tulee olla joustavia, mutta ihmisille turvallisia.

Vaalityössä aion...

Vaalityö pitää rakentaa systemaattiselle ja selkeälle kampanjastrategialle. Meidän täytyy saada kansanedustajan paikkoja vaalipiireistä, joista niitä ei aiemmin ole saatu. Vihreillä on paljon realisoimatonta kannatusta.

Viimeksi luin...

Anu Silfverbergin romaanin Kung Po.

Haluaisin sanoa...

Innostavaa ja mahtavaa puoluekokouskevättä kaikille.

Lähimpänä sydäntäni...

On onnellinen ja oikeudenmukainen elämä, joka saadaan aikaan kestävällä taloudella. Se ottaa huo-mioon ekologiset reunaehdot ja kohtelee ihmisiä hyvin. Yhteiskunnassa tulee pyrkiä tasaiseen tulonjakoon ja sosiaaliturvan täytyy luottaa ihmiseen.

Lempipaikkani...

On kotona keittiössä.

Vihreissä muuttaisin...

Suunnan pitää olla se, että ihmisten on helpompi tulla mukaan. Kaikille pitää löytyä tapa vaikuttaa yhteiskuntaan. Tarvitsemme nykyistä suuremman puolueen rakenteen, jotta voimme vaaleissa saavuttaa sen kannatuksen, johon meillä todella on mahdollisuus.

Kuka?

  • Anni Sinnemäki, 35 vuotta
  • Vihreiden kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja.
  • Humanististen tieteiden kandidaatti.
  • Asuu Helsingin Punavuoressa, 18-vuotiaan Siirin äiti.
  • Kirjoittaa runoja ja on muun muassa sanoittanut Ultra Bra -yhtyeen ja Kerkko Koskisen kappaleita.

 

vihreät 


Lisää aiheesta:Viite