Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Apulaispormestarin titteli tuli Olli-Poika Parviaiselle puun takaa

8.6.2011 12.02

Saija Räsänen

Tampereen vihreä valtuustoryhmä esittää ryhmän puheenjohtajaa Olli-Poika Parviaista osaamisen, elinkeinojen, sivistyksen ja elämänlaadun apulaispormestariksi Perttu Pesän tilalle. Käytännössä nimitys on lukkoon lyöty, sillä pesti on jyvitetty vihreille.

"Olen häkeltynyt, nimitys tuli puun takaa. Asia on selvinnyt vasta viimeisen viikon aikana", Parviainen sanoo.

30-vuotias Parviainen on koulutukseltaan viestintä- ja kulttuurialan medianomi ja hän opiskelee parhaillaan Tampereen yliopiston interaktiivisen median maisteriohjelmassa. Parviainen työskentelee freelancerina ja tietotekniikan opettajana maahanmuuttajakoulutuksessa.

Aiemmin Parviainen on toiminut kansanedustaja Oras Tynkkysen avustajana, pääsihteerinä Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnassa ja tuottajana media-alalla. Hän oli vihreiden ehdokkaana viime eduskuntavaaleissa.

"Kun harkitsin paikan hakemista, mietin, olisiko minulla mitään annettavaa, ja koulutus- ja työtaustani huomioon ottaen totesin, että olisi. Minulla on kokemusta ja tietoa koulutuspolitiikasta, luovista aloista ja tietoyhteiskunnasta", Parviainen sanoo.

Apulaispormestarin pesti on valtuustokauden mittainen, ja kuluvaa kautta on jäljellä enää puolitoista vuotta. Parviainen aloittanee uudessa tehtävässään ensi joulukuussa.

Tampereen kaupungilla on neljä apulaispormestaria, jotka huolehtivat kukin omasta tehtäväalueestaan. Tällä valtuustokaudella neljästä apulaispormestarista kaksi on jo vaihtunut ja kolmas vaihdos johti Parviaisen valintaan.

"Ymmärrän, että ihmiset haluavat edetä urallaan, mutta ihmettelen vähän suurta vaihtuvuutta. Minusta tämä on tärkeä tehtävä", Parviainen sanoo.

 

vihreät  kunnat 
Viite