Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors

Alppilan lukio opiskelijoita.
Omasta tahdosta. Alppilan lukio opiskelijoita. Mikael Ahlfors

Omasta tahdosta. Alppilan lukio opiskelijoita.

Arhinmäen koulupakko ei innosta Lukiolaisten liittoa

4.8.2009 11.54

Lasse Leipola

Suomen lukiolaisten liitto vastustaa Paavo Arhinmäen esitystä oppivelvollisuuden jatkamisesta 18 vuoteen. Puheenjohtaja Ville Virtanen sanoo, että se aiheuttaisi suuria motivaatio-ongelmia.

”Pahimmassa tapauksessa oppivelvollisuuden jatkaminen johtaa tilanteeseen, jossa nuorelle määrätään koulutuspaikka, joka ei vastaa hänen kykyjään tai kiinnostuksiaan”, Virtanen sanoo.

Vasemmistoliiton puheenjohtaa Paavo Arhinmäki ehdotti tänään Aamulehdessä, että oppivelvollisuuden pitkittäminen 18 vuoteen voi ehkäistä nuorten syrjäytymistä.

Virtasen mukaan nykyistä järjestelmää ei tarvitse muuttaa, vaan se pitää saada kuntoon. Hän puuttuisi syrjäytymiseen parantamalla turvaverkkoja ja lisäämällä opinto-ohjausta.

”Tavoitteesta, eli siitä, että kaikille turvataan toisen asteen koulutus, olemme samaa mieltä, mutta pakottaminen ei ole oikea keino”, Virtanen sanoo.

Suomen ammattiin opiskelevien Sakki-järjestö puolestaan kiittelee Arhinmäen avausta. Sakki vaatii, että valtio lisää koulutuspaikkoja varsinkin toisen asteen ammatillisella puolella.

”Oppivelvollisuuden tulisi kattaa toisen asteen tutkinto, jolloin voitaisiin minimoida koulutuksen ulkopuolelle jäävien nuorten määrä”, puheenjohtaja Susanna Haapalainen sanoo.

Juttua on päivitetty klo 13.31.

nuoret  koulutus 
Viite