Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Flickr / Johanna Bocher (CC-BY-NC-SA)

Radioheadin keikka kesällä 2008.
Edelläkävijä. Radiohead julkaisi syksyllä 2007 In Rainbows -albuminsa ilmaiseksi verkossa. Flickr / Johanna Bocher (CC-BY-NC-SA)

Edelläkävijä. Radiohead julkaisi syksyllä 2007 In Rainbows -albuminsa ilmaiseksi verkossa.

Artistit: Musiikin lataaminen netistä ei ole rikos

12.3.2009 9.37

Vihreä Lanka

Joukko nimekkäitä brittiartisteja on ryhtynyt puolustamaan musiikkia luvattomasti verkosta lataavia ihmisiä. Asiasta kertoo Independent.

Muun muassa Robbie Williams, Annie Lennox, Peter Gabriel ja Radiohead-kitaristi Ed O'Brien ovat sitä mieltä, ettei lataajia tule asettaa syytteeseen.

Eilen Lontoossa artistien etujen ajamiseksi perustettu Featured Artists Coalition vaatii sen sijaan, että artisteille tulee maksaa korvauksia heidän musiikkinsa käytöstä mainonnassa.

”Digitaalinen vallankumous on pyyhkäissyt pois 1960-lukulaisen musiikkibisneksen ja muuttanut pysyvästi artistien ja fanien välistä suhdetta”, järjestön hallitukseen valittu Blur-rumpali David Rowntree sanoo.

”Yrityksille, jotka ovat tehneet rahaa istumalla näiden kahden välissä, nämä ovat vaikeita aikoja, mutta muusikoille ja musiikin ystäville tämä on fantastinen mahdollisuus.”

Järjestön tavoitteena on toimia muusikkojen yhteisenä etujärjestönä muun muassa tekijänoikeuslainsäädännöstä päätettäessä. Toimintaan liittyneet muusikot pelkäävät, että kansainvälisillä levy-yhtiöillä on heihin nähden liikaa valtaa.

kulttuuri  digioikeudet 
Viite