Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Koira lumessa.
Verovapaata? Koiraveron poistosta viritellään kansalaisaloitetta.Lasse Leipola

Verovapaata? Koiraveron poistosta viritellään kansalaisaloitetta.

Avoin ministeriö aloittaa työnsä valmistelemalla koiraveron lakkauttamista

1.3.2012 9.54

Lasse Leipola

Tänään torstaina toimintansa aloittavassa Avoin ministeriö -verkkopalvelussa valmistellaan lakialoitetta koiraveron lakkauttamiseksi.

”Koiranomistajat ovat koiraveron johdosta epätasa-arvoisessa asemassa asuinpaikkansa perusteella sekä aktiiviliikkujiin tai eri lajien harrastajiin nähden. On äärettömän harvinaista, että tiettyä harrastuslajia Suomessa verotetaan”, sanoo Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Helena Suni asiasta annetussa tiedotteessa.

Hän muistuttaa myös, etteivät koiraverotuotot kohdistu suoraan tai edes välillisesti koirien tai koiranomistajien hyödyksi.

Kennelliiton mukaan koiraveron perintäkustannuksia suhteessa tuottoihin pidetään korkeina ja veron maksamisen valvontaa hankalana. Esimerkiksi Helsingissä ja Tampereella koiraveron osuus kaupunginverokertymistä on vuosittain noin 0,02 prosenttia.

Tänään voimaan astunut laki kansalaisaloitteesta antaa kenelle tahansa mahdollisuuden laittaa liikkeelle lakialoite. Jotta laki etenee eduskuntaan, sen taakse vaaditaan 50 000 kansalaisen tuki.

Avoin ministeriö -palvelussa kuka tahansa voi tehdä palvelussa aloitteita mistä aiheesta tahansa. Ideana on koota vapaaehtoisia juristeja ja asiantuntijoita muotoilemaan lait niin hyvin, etteivät ne jää eduskunnassa käsittelemättä huonon valmistelun tai tiedon puutteen takia.

Palvelusta toivotaan avoimemman lainvalmistelun esimerkkiä, jota ”oikeat” ministeriöt voivat seurata.

demokratia  lemmikit 


Lisää aiheesta:Viite