Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Ase.
Jokamiehenoikeus? Käsiaseiden kohtaloa pohditaan jälleen ensi syksynä.SXC

Jokamiehenoikeus? Käsiaseiden kohtaloa pohditaan jälleen ensi syksynä.

Brax: Käsiaseiden täyskieltoa harkittava vakavasti

23.6.2010 9.22

Lasse Leipola

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr) vaatii, että puoliautomaattisten käsiaseiden täyskieltoa on syytä harkita vakavasti aselain uudistuksen toisessa vaiheessa.

Kauhajoen koulusurmia selvittänyt lautakunta on esittänyt kieltoa.

Braxin mukaan lautakunnan päätelmistä on syytä käydä keskustelu samalla, kun ampuma-aselain uudistuksen jatkosta päätetään.

”Meistä kukaan ei voi olla varma, että tällaisia rikoksia ei tapahdu enää koskaan, mutta meidän täytyy rohkeasti etsiä ratkaisuja, jotka pienentävät vastaavien järkyttävien tapahtumien riskiä tulevaisuudessa”, Brax sanoo tiedotteessaan.

Hän vaatii, että asiaa käsitellään hallituksen iltakoulussa ensi syksynä, kun eduskunta on hyväksynyt ampuma-aselain uudistuksen ensimmäisen vaiheen.

Tutkintalauta esitti raportissaan, että sellaiset käsiaseet, joilla on mahdollista ampua lyhyessä ajassa paljon laukauksia, voitaisiin kerätä pois esimerkiksi maksua vastaan.

Braxin mukaan täyskiellon esteeksi voi nousta keräämisen hinta tai kiellettävien asetyyppien määrittelyn vaikeus.

”Yksi toimiva vaihtoehto voisi olla puoliautomaattisten käsiaseiden kotisäilytyksen rajoittaminen tavalla, jossa aseen toiminnan kannalta keskeistä osaa ei säilytettäisi kotona. Kokonaisten ja toimintavalmiiden käsiaseiden kotisäilytys kiellettäisiin”, Brax sanoo.

aseet 


Lisää aiheesta:Viite