Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jussi Karmala

Pilvi Torsti
Takkiin tuli. Demareiden euroehdokas Pilvi Torsti uskoi puolueen uudistumisen lähteneen vaalitappiosta huolimatta toden teolla käyntiin. Jussi Karmala

Takkiin tuli. Demareiden euroehdokas Pilvi Torsti uskoi puolueen uudistumisen lähteneen vaalitappiosta huolimatta toden teolla käyntiin.

Demareilla outo noste, vasemmistoliitto vaisuna

7.6.2009 22.32

Jussi Karmala

Pitkä ja pettynyt ”ooooh” kuului vasemmistoliiton vaalivalvojaisissa Helsingin ravintola Kaisaniemessä, kun vihreiden Satu Hassi kiilasi vasemmistoliiton Annika Lapintien ohi 13. meppipaikalle kymmenen aikoihin eurovaali-iltana.

Tilaisuutta juontanut kansanedustaja Paavo Arhinmäki sanoi, että tilanne ei näytä hyvältä. Yhdessä ravintolapöydässä vasemmistoliiton kannattaja matki Heidi Hautalaa pilkalliseen sävyyn ja hoki lausetta ”Venäjän ihmisoikeudet”.

Vasemmistoliiton valvojaisissa sali oli puolityhjä. Enemmistö osallistujista oli nuoria.

Vasemmistonuorten uusi puheenjohtaja Dan Koivulaakso harmitteli puolueen vaalislogania, jossa puhuttiin kristilliseen sävyyn omastatunnosta.

”Olisi pitänyt puhua materialistisista eduista”, Koivulaakso sanoi.

Demareiden vaalivalvojaisissa Helsingin ravintola Juttutuvassa oli alkuillasta ihmeellisen hilpeä tunnelma. Lähes kaikki eurovaaliehdokkaat olivat paikalla täyteen ahdetussa kapakassa.

Yleisössä oli demareiden tilaisuudeksi poikkeuksellisen paljon nuoria. Eurovaaliehdokas Ilkka Taipale, 67, halasi demarinuorten puheenjohtajaa Heta Välimäkeä.

”Ihana nähdä sukupolven vaihtuvan”, hän sanoi.

Yksi demari osoitti kapakan nurkassa istuvaa euroehdokas Pilvi Torstin keltaisiin paitoihin pukeutunutta tukiryhmää ja sanoi, että tuolla on demareiden tulevaisuus.

Torstin kampanja veti demareiden toimintaan eurovaaleissa uusia nuoria. Torsti itse uskoo, että demareiden uusiutumistyö on kovassa vauhdissa. Sen vuoksi tunnelma oli jopa hilpeä, vaikka puolue oli kärsimässä taas yhden vaalitappion.

”Erityisesti 60-lukulaiset ovat suhtautuneet meidän kolmekymppisten ajatuksiin hyvin kannustavasti. He kokevat meidän tavoin, että nyt ollaan uuden ajan kynnyksellä”, Torsti sanoi.

Demaripuheenjohtaja Jutta Urpilainen on nyt hävinnyt sekä kunta- että eurovaalit. Vaalivalvojaisissa puhuttiin, että Urpilaisen todellinen koetinkivi ovat eduskuntavaalit 2011.

sdp 
Viite