Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Flickr / 1541 (CC-BY-NC-SA)

Eduskunta pimeässä.
Hämärästä aamunkoittoon? Eduskunta istuu tiistaina iltakymmeneen. Jos keskustelu jää kesken, sitä jatketaan ensi viikolla.Flickr / 1541 (CC-BY-NC-SA)

Hämärästä aamunkoittoon? Eduskunta istuu tiistaina iltakymmeneen. Jos keskustelu jää kesken, sitä jatketaan ensi viikolla.

Eduskunta kiitti uusiutuvista, ydinvoimaa pohditaan vielä

11.5.2010 17.01

Lasse Leipola

Puolueet kiittelivät tänään eduskunnassa vuorotellen hallituksen esittelemää uusiutuvien pakettia. Sen arvioitiin varmistavan, että Suomi saavuttaa EU:n asettamat tavoitteet. Tosin esimerkiksi vasemmistoliitto piti tukipakettia turhan vaatimattomana.

Sen sijaan ydinvoima jakoi mielipiteitä. Kannattajien puolesta puhui muun muassa kokoomuksen Pekka Ravi.

”Uusiutuvan energian lisääminen ja ydinvoima eivät kilpaile keskenään. Molempia tarvitaan, jotta saastuttavista, fossiilisista tuontipolttoaineista ja venäläisestä tuontiydinsähköstä päästään eroon mahdollisimman nopeasti”, Ravi sanoi.

Vihreiden puheenvuorossa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö puolestaan varoitti, että uudet ydinvoimalat vähentävät uusiutuvan energian kysyntää ja sen synnyttämiä työpaikkoja.

Hän myös toisti puolueensa toiveen, että eduskunta käsittelisi ydinvoimaluvat kaikessa rauhassa.

”Eduskunnan valiokuntien on syytä kuulla asiantuntijoita asiallisesti ja monipuolisesti, jotta kansanedustajilla on edellytykset muodostaa kantansa itsenäisesti ja syvällisen harkinnan tuloksena. Molempiin ydinreaktorihankkeisiin liittyy vakavia ongelmia, jotka valiokuntien on työssään huolella arvioitava”, Niinistö sanoi.

Myös vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki korosti, että lopullinen ratkaisu tehdään eduskunnassa.

”Ratkaisu ydinvoiman lisärakentamisesta on nyt meidän käsissämme. Ydinvoimaan kriittisesti suhtautuvia kansanedustajia löytyy jokaisesta eduskuntaryhmästä”, Arhinmäki sanoi puolueensa ryhmäpuheenvuorossa.

Hän myös syytti vihreitä ydinvoimainnostuksen lietsomisesta, kun he jo kolme vuotta sitten ilmoittivat pysyvänsä hallituksesssa ydinvoimapäätöksistä huolimatta.

”Tämä oli vahva signaali energiayhtiöille ja teollisuudelle, että nyt kannattaa aloittaa lobbaaminen”, Arhinmäki sanoi.




Viite