Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Eija-Riitta Korhola eroaa kokoomusjohdosta risupaketin vuoksi

22.4.2010 8.51

Lasse Leipola

Euroedustaja Eija-Riitta Korhola jättää kokoomuksen varapuheenjohtajan tehtävät. Taustalla on pettymys niin sanottuun uusiutuvan energian risupakettiin, jota Korhola pitää keskustan ja vihreiden aikaansaannoksena.

”Hyvät ihmiset, kun tekin joskus suututte tähän kuvioon, koettakaa muistaa, että syy oli kepun ja vihreiden. Kokoomuksen synti oli vain heikkous. Ja siitä minä pesen käteni”, Korhola kirjoittaa Iltalehden blogisivulla.

Hänen mukaansa risupaketissa on kyse keskustan aluepolitiikan ja vihreiden uskonnollisuuden toteuttamisesta.

”Uusiutuvassa energiassa ei yksinkertaisesti nähdä vaaroja, koska kyse on fundamentaalisesti hyvästä asiasta. Sen varjolla kuitenkin toteutetaan maamme saaristomaiseman tuhoaminen ja kestävän metsäpolitiikan alasajo. Taloudesta puhumattakaan”, Korhola kirjoittaa.

Hänen mielestään esimerkiksi tuulivoiman syöttötariffi tulee veronmaksajille kalliiksi, minkä lisäksi saaristoidyllit menevät pilalle.

”Yksi eurooppalaisen luonnon suurimmista raiskausprojekteista tapahtuu, kun Helsingin Energia pystyttää 60 kappaletta 150 metriä korkeita tuulikoneita muun muassa suoraan Grundsön edustalle. Siinä missä Ruotsi ei anna kajota saaristoonsa, meidän kaavoittajillemme tuntuu sopivan mikä vain.”

tuulivoima  syöttötariffi  uusiutuvat 
Viite