Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Emilia Pippola

Salmisaaren voimala.
Vähemmän ilmaan. Helsingin Energia aikoo tulevaisuudessa vähentää päästöjään tuntuvasti.Emilia Pippola

Vähemmän ilmaan. Helsingin Energia aikoo tulevaisuudessa vähentää päästöjään tuntuvasti.

Energiapäästöjen nollaus etenee Helsingissä

20.1.2010 11.11

Lasse Leipola

Helsingin Energian johtokunta hyväksyi eilen tiistaina investointisuunnitelman, jolla pyritään pudottamaan pääkaupungin energiantuotannosta syntyviä päästöjä vuoteen 2030 mennessä 98 prosenttia verrattuna vuoteen 1990.

Kokoomus ja demarit olivat huolissaan suunnitelman talousvaikutuksista, mutta kannattivat sitä silti. Demarit saivat ajettua suunnitelmaan lausuman, jonka mukaan Hanasaaren voimalan sulkemista voidaan tarvittaessa lykätä.

Samoin hyväksyttiin vihreiden esitys koko kaupungin kattavan energiansäästöselvityksen tekemisestä. Sen sijaan vihreiden esitys uusien tekoallashankkeiden vastustamisesta kaatui.

Johtokunnan varapuheenjohtaja Piia Häkkinen (vihr) arvioi, ettei investoinneista koidu kohtuuttomia kustannuksia.

”Helsingin energia on tehnyt hillittömiä voittoja, jotka nyt pienenevät. Vaikutukset kaukolämmön hintaan ovat 27 prosenttia 2020-luvulla ja 45 prosenttia 2030-luvulla, jolloin tehdään suuri investointi hiilidioksidin talteenottoon”, Häkkinen sanoo.

Hän muistuttaa, että kaukolämpö muodostaa usein noin kolmanneksen yhtiövastikkeesta, minkä vuoksi suunnitelman vaikutukset siihen jäisivät noin 15 prosenttiin.




Viite