Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Energiateollisuus: Vain puolet vihreiden kannattajista suhtautuu kielteisesti ydinvoimaan

2.4.2012 11.37

Lasse Leipola

Vihreiden kannattajista 19 prosenttia suhtautuu ydinvoimaan myönteisesti. Kielteisesti suhtautuvia on 50 prosenttia kannattajista. Tiedot käyvät ilmi Energiateollisuuden TNS Gallupilla teettämästä tutkimuksesta.

Energiateollisuus on muun muassa ydinvoimayhtiöitä edustava etujärjestö.

Vihreiden suhtautuminen ydinvoimaan on ollut viime aikoina runsaasti esillä kansanedustaja Osmo Soininvaaran huhtikuussa ilmestyvän, vihreää politiikkaa käsittelevän kirjan vuoksi. Soininvaara toteaa kirjassaan, ettei vihreiden pitäisi sulkea ydinvoiman kannattajia toimintansa ulkopuolelle.

Kaikista suomalaisista noin 42 prosenttia suhtautuu myönteisesti ydinvoimaan. Kielteisesti suhtautuvia on 23 prosenttia ja neutraalisti suhtautuvia 35 prosenttia.

”Suomalaiset ymmärtävät, että ydinvoimalla voidaan tuottaa energiaa turvallisesti ja että ydinvoimalla on tärkeä rooli energiaomavaraisuuden ylläpitämisessä ja ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Ydinvoima auttaa myös pitämään sähkön hinnan kohtuullisena ja tukee näin kansalaisten ostovoimaa ja hyvinvointia”, kommentoi toimitusjohtaja Juha Naukkarinen Energiateollisuuden tiedotteessa.

ydinvoima 
Viite