Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Juhani Kytö.
Malttia. Juhani Kydön mukaan Espoo ei ole luopumassa biojätteenkeräyksestä, vaikka kompostoinnin vaihtoehtoja selvitetään.

Malttia. Juhani Kydön mukaan Espoo ei ole luopumassa biojätteenkeräyksestä, vaikka kompostoinnin vaihtoehtoja selvitetään.

Espoo ei lopeta biojätteen keräämistä

7.11.2008 13.01

Lasse Leipola

Espoon ympäristölautakunnan puheenjohtaja Juhani Kytö (vihr) ihmettelee Helsingin Sanomien tämänaamuista uutista, jonka mukaan Espoossa harkitaan biojätteen erilliskeräyksen lopettamista.

Jutussa kerrottiin, että kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Kari Kuusisto on tehnyt esityksen, jonka mukaan Espoon tulisi luopua biojätteen erilliskeräyksestä.

Kydön mukaan Espoon ympäristölautakunta haluaa selvittää biojätteen käsittelyvaihtoehdot, koska Ämmässuon kaatopaikka ja YTV:n sen yhteyteen rakennuttama kompostointilaitos ovat aiheuttaneet hajuhaittoja alueen asukkaille.

"Olen optimisti sen suhteen, että laitos saadaan toimimaan. Se on ensisijainen vaihtoehto, koska siihen on investoitu paljon rahaa", Kytö sanoo.

Kytö arvelee, että jätteenpolton kannattajat haluavat luopua erilliskeräyksestä, jotta poltettavaa sekajätettä olisi mahdollisimman paljon.

"En usko, että Espoon ympäristölautakunta tulee tekemään YTV:lle esitystä biojätteen erilliskeräyksestä luopumiseksi, koska ei ole mitään järkeä, että uudella kaatopaikka-alueella lisättäisiin biojätteen määrää", Kytö sanoo.

Biojätteen kaataminen sekajätteen joukkoon aiheuttaisi hänen mukaansa myös hygieenisiä ongelmia kiinteistöissä.

"Ympäristöasenteiden ja kasvatuksenkaan kannalta ei ole syytä luopua biojätteen erilliskeräyksestä."

Kydön mukaan erilliskeräyksestä luopuminen tarkoittaisi, ettei biojätettä voitaisi käyttää hyväksi.

jätteet 
Viite