Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Greenpeace Neste Oilille: Metaanin talteenotto vain laiha lohtu

19.10.2010 9.12

Lasse Leipola

Ympäristöjärjestö Greenpeace muistuttaa, että valtaosa palmuöljytuotannon kasvihuonekaasupäästöistä aiheutuu sademetsien raivauksesta. Kannanotto on vastaus Neste Oilille, joka eilen tiistaina esitetyssä MOT-ohjelmassa kertoi, että sen palmuöljypuristamoilla vapautuva metaani otetaan talteen.

”On toki hyvä, että vapautuva metaani otetaan prosessointivaiheessa talteen ja näin vähennetään kasvihuonekaasupäästöjä. Nämä metaanipäästöt kuitenkin ovat murto-osa siitä määrästä, mitä sademetsien ja turvesoiden raivaaminen aiheuttaa”, sanoo palmuöljykampanjoitsija Maija Suomela järjestön tiedotteessa.

EU:n uusiutuvan energian direktiivin mukaan biopolttoaineiden on vähennettävä päästöjä vähintään 35 prosenttia fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna. Greenpeacen mukaan biopolttoaineille annetuissa oletusarvoissa ei kuitenkaan huomioida mahdollisen viljelyalan raivaamista.

”Lisäämällä palmuöljyn kysyntää polttoaineeksi Neste Oil pahentaa entisestään katastrofaalista tilannetta Kaakkois-Aasiassa ja metaanin talteenotto on valitettavasti tässä mittakaavassa vain kosmeettista kasvojen kohotusta.”

palmuöljy  päästöt  metsäkato 




Viite