Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Flickr / Daniel Basteiro (CC-BY-NC-SA)

Greenpeacen protesti Brysselissä.
Protesti. Greenpeace sulki EU-kokouksen ovet. Flickr / Daniel Basteiro (CC-BY-NC-SA)

Protesti. Greenpeace sulki EU-kokouksen ovet.

Greenpeace tukki EU-kokouksen uloskäynnit

10.3.2009 13.24

Vihreä Lanka

Sadat Greenpeacen aktivistit yhteensä 16 maasta ovat sulkeneet uloskäynnit EU:n valtiovarainministerien Ecofin-neuvoston kokouksesta tänään tiistaina Brysselissä.

Kokouksessa käsitellään kansainvälisiä ilmastoneuvotteluja ja ilmastonmuutoksen torjuntaan tarvittavaa rahoitusta.

”Euroopan valtiovarainministerit antavat miljardeja euroja veronmaksajien rahaa epäonnistuneille pankeille ja niiden johtajille, mutta eivät vielä ole osoittaneet senttiäkään ilmastonmuutoksen torjumiseen”, sanoo Greenpeacen ilmastokampanjoitsija Thomas Henningsen.

Järjestön mukaan kehitysmaat tarvitsevat rikkailta mailta vähintään 110 miljardia euroa vuodessa vähentääkseen päästöjään ja sopeutuakseen ilmastonmuutoksen vaikutuksiin.

Jokaisen maan tulisi Greenpeacen mukaan maksaa maksukykynsä ja aiheuttamiensa päästöjen mukaisessa suhteessa. Euroopan unionin lasku olisi 35 miljardia euroa vuodessa, eli 1,30 euroa viikossa asukasta kohden.

”Päättäjämme eivät onnistuneet tunnistamaan vaaran merkkejä ennen finanssikriisiä, ja nyt me kaikki joudumme maksamaan. Meillä ei ole varaa antaa heidän tehdä samaa virhettä ilmastonmuutoksen suhteen”, sanoo Greenpeacen ilmasto- ja energiapolitiikasta vastaava johtaja Joris den Blanken.

ilmastoneuvottelut 
Viite