Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Hallituksessa kipinöi: Ville Niinistö lyttää Jutta Urpilaisen budjettiesityksen

23.8.2011 9.46

Lasse Leipola

Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr) ei hyväksy valtiovarainministeriön esitystä, jossa ympäristöministeriön rahoitusta leikataan.

”Näyttää siltä, ettei valtiovarainministeriössä ole luettu hallitusohjelmaa. VM voi olla mitä mieltä tahansa, mutta sillä ei ole päätäntävaltaa asiassa”, Niinistö sanoo.

Valtiovarainministeriön eilen maanantaina julkaisema budjettiesitys sisältää noin 61 miljoonan euron leikkaukset ympäristöministeriön määrärahoihin. Ympäristöministeriön omassa esityksessä määrärahat olisivat pienentyneet noin 19 miljoonalla.

Niinistö on kuitenkin varma, että ympäristöministeriö saa haluamansa rahat.

”En tule suostumaan mihinkään muuhun.”

Suomen luonnonsuojeluliitto ennätti jo maanantaina moittimaan valtiovarainministeriön esitystä.

”Mitkään hallitusohjelmassa sovitut luonnonsuojelua edistävät toimet eivät ole toteutumassa VM:n budjettiesityksessä. Päinvastoin, luonnonsuojelun rahoitus vähenisi 5 miljoonalla eurolla. Luonnon monimuotoisuuden vähenemistä ei saada pysäytettyä Suomessa näillä panostuksilla”, toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen sanoo järjestön tiedotteessa.

Järjestö muistuttaa, että Suomen ympäristörahoitus on OECD:n tuoreessa tutkimuksessa länsimaiden heikoin. Suomessa käytetään luonnon- ja ympäristönsuojeluun 0,6 prosenttia bruttokansantuotteesta. OECD:n maiden keskiarvo on 1,7 prosenttia.

budjetti  ympäristö 
Viite