Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tiina Jutila / Vihreät

Heidi Hautala.
Poliitikon päätös. Heidi Hautala haluaa pitää ydinvoiman poliitikkojen, ei markkinavoimien käsissä. Tiina Jutila / Vihreät

Poliitikon päätös. Heidi Hautala haluaa pitää ydinvoiman poliitikkojen, ei markkinavoimien käsissä.

Hautala tylyttää Lylyä ydinvoimasta

24.11.2008 9.10

Vihreä Lanka

SAK:n edunvalvontajohtajan Lauri Lylyn ydinvoimapuheet ovat saaneet ristiriitaisen vastaanoton. Kalevan haastattelema Lyly antaisi markkinavoimien päättää, kuinka monta ydinvoimalaa Suomeen rakennetaan.

Vihreiden kansanedustaja Heidi Hautala pahoittelee, kuinka kauas ammattiyhdistysliike on ajautunut juuriltaan.

”Kun jopa poliittinen oikeisto vaatii finanssihaaksirikon jälkeen markkinoiden säätelyä, SAK:n edunvalvontajohtaja antaisi päätöksenteon ydinvoimasta yhtiöiden käsiin. Politiikka pois politiikasta, kuuluu ay-johtajan neuvo”, Hautala kirjoittaa Vihreiden blogissa.

Hautalan mukaan Lyly väheksyy ydinenergialakia, jonka mukaan hallituksen ja eduskunnan on arvioitava jokainen ydinvoimalahakemus erikseen.

”Lainsäätäjä on nimenomaisesti halunnut säilyttää poliittisen harkinnan asiassa, jossa riskit ovat valtaisia ja jätteitä täytyy säilöä satoja tuhansia vuosia”, Hautala sanoo.

Kokoomus puolestaan ilmoitti kannattavansa Lylyn ehdotusta. Puolueen ilmasto- ja energiapoliittisen toimikunnan puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo, että ydinvoiman lisärakentamista koskevaa keskustelua on käyty lähinnä voimaloiden lukumäärästä kinaamalla.

”Pidän SAK:n avausta erittäin tervetulleena. Toivottavasti se tuo uudenlaista keskustelua, ja jatkossa voimme keskittyä pohtimaan sähkön saatavuuden turvaamista”, Orpo sanoo.

Lauri Lylyä on pidetty yhtenä ehdokkaana Lauri Ihalaisen seuraajaksi. Ihalainen ilmoitti perjantaina vetäytyvänsä ensi vuonna SAK:n puheenjohtajan tehtävästä.

ydinvoima 
Viite