Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Helsingin kaupunki haluaa panostaa luomu- ja gourmet-ruokaan lamasta huolimatta

28.6.2010 10.02

Saija Räsänen

Helsingin kaupunki haluaa lisätä luomu- ja lähiruoan käyttöä päiväkodeissa ja kouluissa, mutta kompastuskiveksi saattaa tulla luomuruoan kalleus laman aikana.

Kaupungin ruokaohjelmassa tavoitteena on tuottaa puolet päiväkotien ruoasta luomuna vuoteen 2015 mennessä ja lisätä luomu- ja lähiruoan käyttöä asteittain peruskouluissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa. Kaupunginhallitus keskustelee tänään maanantaina lähi- ja luomuruoan lisäämisen aikataulusta ja rahoituksesta.

Kaupunginhallituksessa istuvan Mari Puoskarin (vihr.) mukaan puhtaamman ruoan tarjoamista lapsille kannatetaan yli puoluerajojen. Puoskari kuitenkin arvelee, että heikon taloustilanteen aikana muuta ruokaa kalliimman luomun lisääminen voi nostattaa tunteita tämän päivän kokouksessa.

Ruokaohjelman muita osa-alueita ovat muun muassa tori- ja hallitoiminnan kehittäminen, pienviljelyn edistäminen, biojätteen kierrätyksen tehostaminen ja gourmet-ruoan tukeminen osana Helsingin design-pääkaupunki-hanketta.

 

ruoka  luomu 




Viite