Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

helsinginvihreat.fi

Mari Puoskari.
Johdossa. Valtuustoryhmän puheenjohtajan Mari Puoskarin mielestä valtuustostrategia on hyvä asia helsinginvihreat.fi

Johdossa. Valtuustoryhmän puheenjohtajan Mari Puoskarin mielestä valtuustostrategia on hyvä asia

Helsingin valtuustostrategia halutaan vihertää

27.3.2009 13.38

Noora Jussila

Ympäristön- ja luonnonsuojelu, lasten ja nuorten hyvinvointi, liikenne ja asuminen sekä monimuotoisuus ja yhdenvertaisuus. Näitä teemoja vihreät haluavat painottaa enemmän Helsingin kaupungin valtuustostrategiassa.

Helsingissä tehdään valtuustostrategiaa nyt ensimmäistä kertaa. Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtajan Mari Puoskarin mukaan valtuustostrategia on hyvä asia, sillä sen myötä valtuutetut pääsevät vaikuttamaan enemmän siihen, mitä kaupungille tehdään.

Helsinki on Suomen virkamiesvaltaisin kaupunki. Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Otto Lehtipuun (vihr) mukaan valtuustostrategia tuo enemmän valtaa kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle.

Kaupunginjohtaja Jussi Pajusen (kok) esitys strategiasta on Mari Puoskarin mukaan selvästi kokoomuslaiselta arvopohjalta tehty. Puoskari kuitenkin uskoo vihreiden ehdotusten menevän hyvin läpi.

Valtuustostrategian on tarkoitus sisältää konkreettisia ehdotuksia eikä vain visioita. Niinpä vihreätkin vaativat strategiaan joukkoliikenteen lippujen hintojen puolittamista, Kivinokan ja Vartiosaaren muuttamista luonnonsuojelualueiksi ja parkkipaikkojen hinnan eriyttämistä asunto-osakkeiden hinnoista.

Valtuustostrategia tulee kaupunginvaltuuston käsittelyyn huhtikuun puolivälissä.

vihreät  kunnat 
Viite