Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors

Minerva Krohn.
uusi puheenjohtaja? Minerva Krohn saattaa nousta Helsingin uuden kaupunginvaltuuston tai hallituksen johtoon. Mikael Ahlfors

uusi puheenjohtaja? Minerva Krohn saattaa nousta Helsingin uuden kaupunginvaltuuston tai hallituksen johtoon.

Helsingissä ja Espoossa puhetta johtaa pian vihreä

10.11.2008 8.32

Laura J. Rantanen

Kunnallisvaalit ovat ohi, mutta taistelu poliittisen vallan jaosta kunnissa on vasta alussa. Viime viikolla alkaneissa puolueiden välisissä neuvotteluissa päätetään, kuka saa kunnan päättävien elimien puheenjohtajuudet valtuustokaudelle 2009–2013.

Espoossa vihreät lähtee neuvotteluihin historiallisen hyvistä asemista. Puolue nousi demarien ohi valtuuston toiseksi suurimmaksi ryhmäksi, mikä tarkoittaa muun muassa valtuuston puheenjohtajuutta vihreille.

Valtuustoryhmän puheenjohtajan Sirpa Hertellin mukaan on aikaista sanoa, kuka pestiin valitaan.

”Näkyvä paikka sopii sellaiselle, jolla on katse tulevissa vaaleissa. Perinteisesti se on ollut myös kansanedustajan paikka.”

Ainakin Jyrki Kasvi täyttää nämä kriteerit. Vihreät saa myös lisää lautakuntien puheenjohtajuuksia.

”Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajuus on ollut demareilla ja opetuslautakunnan kokoomuksella. Nyt jompi kumpi kuuluu meille.”

Kokoomus pitää kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden.

Helsingissä vihreät haluaa kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikan valtuuston suurimmalta puolueelta, eli kokoomukselta.

”Vihreille tulee joko valtuuston tai hallituksen puheenjohtajuus. Tästä kinastellaan kokoomuksen kanssa”, sanoo kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajan Minerva Krohn.

Helsingissä niin ikään demarien ohi kakkospuolueeksi noussut vihreät saa lisää puheenjohtajia ja jäseniä lautakuntiin sekä kasvattaa kaupunginhallituspaikkojen määrää nykyisestä kolmesta neljään. Isoista lautakunnista vihreät saa kaksi puheenjohtajuutta.

”Kaupunkisuunnittelulautakuntaa tavoitellaan eniten, mutta en usko, että saamme sitä.”

Osmo Soininvaara kertoi tänään maanantaina Helsingin Sanomissa, että on kiinnostunut kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtajuudesta.

vihreät  kunnat 
Viite