Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Hiilijalanjälkeään mittailevat ruokafirmat samalle viivalle

7.11.2012 13.51

Lasse Leipola

Kotimainen elintarviketeollisuus saa käyttöönsä yhteismitallisen ohjeistuksen ruuan ilmastovaikutuksen arviointiin. Mallin on kehittänyt maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT. Foodprint-hankkeessa kehitetty laskentasuositus on ensimmäinen laatuaan koko maailmassa.

”Tuotteittensa ilmastovaikutuksista viestivillä yrityksillä ei ole ollut yhteneväistä laskentaohjeistusta käytössään. Kuitenkin vaikutusten vertaaminen toisiinsa on mielekästä ainoastaan, jos ne on laskettu samoilla, luotettavilla periaatteilla”, tutkija Hannele Pulkkinen sanoo MTT:n tiedotteessa.

Hän uskoo, että laskentamalli voi parantaa suomalaisen ruoan kilpailukykyä kansainvälisillä markkinoilla, joilla ympäristöasioiden merkitys vaikuttaa kasvavan.

”Halusimme varmistaa, että suositus on yrityksille käytännöllinen ja mahdollisimman yksiselitteinen. Siksi hankkeen aikana on pidetty useita koko elintarvike- ja pakkausalan – yritysten, asiantuntijoiden ja etujärjestöjen – yhteisiä työpajoja ja seminaareja”, Pulkkinen sanoo.




Viite