Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

iStock

kädet
Ruokaa, ei hintalappua. "Ruokaa, ei aseita"- tempauksessa jaetaan ruokaa ilman vastalahjaa.iStock

Ruokaa, ei hintalappua. "Ruokaa, ei aseita"- tempauksessa jaetaan ruokaa ilman vastalahjaa.

Ilmaista kasvisruokaa tarjolla Helsingissä

21.7.2010 11.09

Saija Räsänen

Helsingissä käynnistyy  tällä viikolla Kansainvälisen vapaaehtoistyö ry:n ja Aseistakieltäytyjäliiton yhteinen "Ruokaa, ei aseita"- työleiri. Leiriläiset jakavat ilmaista kasvisruokaa ympäri kaupunkia tämän viikon torstaista ensi viikon perjantaihin.

Leirille saapuu ulkomaisia vapaaehtoisia Bosniasta, Hollannista, Italiasta, Saksasta ja Tshekistä. Lisäksi leirille osallistuu kaksi Suomessa asuvaa turvapaikanhakijaa.

Kasvisruokaa jaetaan huomenna torstaina Kannelmän Sitratorilla ja perjantaina Malmilla Ylä-Malmin torilla. Ensi viikolla ruokaa on tarjolla Kontulassa, Herttoniemessä, Vuosaaressa ja Kalliossa. Kaikki tapahtumat alkavat kello 15 ja jatkuvat niin kauan kuin ruokaa riittää.

"Ruokaa, ei aseita" sai alkunsa Bostonissa Yhdysvalloissa vuonna 1980. Suomessa toiminta käynnistyi vuonna 1998. Työleirien ulkopuolella Helsingin "Ruokaa, ei aseita"- toimijat jakavat ilmaista ruokaa kerran kuussa.

Toiminnallaan kansainvälinen järjestö haluaa kiinnittää huomiota konkreettiseen auttamiseen, asevarusteluun ja sosiaaliseen epäoikeudenmukaisuuteen.

 

 

 

kasvisruoka  aseet 
Viite