Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

www.panda.org

WWF:n raportti.
Nopeampi, voimakkaampi, aiemmin. WWF:n raportti käy läpi edellisen IPCC-raportin jälkeen tehtyjä ilmastotutkimuksia. www.panda.org

Nopeampi, voimakkaampi, aiemmin. WWF:n raportti käy läpi edellisen IPCC-raportin jälkeen tehtyjä ilmastotutkimuksia.

Ilmasto lämpenee IPCC:n arvioita rajummin

20.10.2008 12.55

Vihreä Lanka

Ilmasto lämpenee kansainvälisen ilmastopaneeli IPCC:n arvioita nopeammin. Maailman luonnonsäätiö WWF julkaisi tänään raportin, joka kokoaa yhteen uusinta tutkimustietoa.

”On selvää, että ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat jo nyt merkittävämpiä kuin suurin osa tiedemiehistä on ennakoinut”, sanoo Jean-Pascal van Ypersele.

Ypersele on IPCC:n varapuheenjohtaja ja hän on avustanut raportin laatimisessa. Hänen mukaansa 20 prosentin päästövähennykset eivät riitä, vaan EU:ssa olisi asetettava tavoitteeksi 25–40 prosentin vähennykset, joilla lämpeneminen voidaan rajoittaa kahteen asteeseen.

WWF vaatii EU-maita sitoutumaan vähintään 30 prosentin päästövähennyksiin. Raportin laatinut tohtori Tina Tin sanoo, että EU:n on kannettava oma vastuunsa, jotta se voi ottaa johtajan roolin Kööpenhaminan ilmastoneuvotteluissa ensi vuonna.

”Raportin katsaus painottaa, miten tärkeää EU:n ympäristöministerien on sitoutua tämänpäiväisissä keskusteluissaan vahvaan, ilmastonmuutosta torjuvaan EU:n lakipakettiin, jotta vähähiilinen tulevaisuus olisi mahdollinen”, Tin kertoo.

Raportissa arvioidaan muun muassa, että vuosina 2013–2040 Jäämeren kesäinen jääpeite katoaa kokonaan ensimmäistä kertaa yli miljoonaan vuoteen. Hirmumyrskyjen odotetaan yleistyvän ja voimistuvan Pohjanmerellä. Merenpinnan odotetaan nousevan yli kaksi kertaa IPCC:n arvioimaa 0,6 metriä enemmän.

ilmastonmuutos  meri  tulvat 
Viite