Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Tuulivoimaa.
Pysäys? Tuulivoiman tuet ovat vaarassa katketa Yhdysvalloissa.SXC

Pysäys? Tuulivoiman tuet ovat vaarassa katketa Yhdysvalloissa.

Jätskitehdas ja farkkumerkki yhdistivät voimansa tuulivoiman pelastamiseksi

19.9.2012 15.49

Lasse Leipola

Joukko yrityksiä on lähettänyt avoimen kirjeen Yhdysvaltain kongressin ryhmäjohtajille. Muun muassa jäätelöyhtiö Ben & Jerry's, vaatemerkit Levi Strauss & Co ja North Face, kahvilaketju Starbucks ja internetjätti Yahoo! vaativat, että uusiutuvan energian verohelpotuksia jatketaan myös pian päättyvän kongressikauden jälkeen.

”Viimeisen vuosikymmenen aikana amerikkalaiset yritykset ovat lisänneet huomattavasti kotimaisen tuulisähkön ostamista. Tuulivoiman kuluttajien kannalta verokevennyksellä on ollut valtava vaikutus”, lyhenteellä Bicep itseään kutsuva ryhmä julistaa.

Yritysten mukaan verohelpotuksen poistaminen vastaisi sitä, että niitä yhtiöitä, jotka ostavat tuulisähköä rankaistaisiin uudella verolla.

Tuulivoiman tuotantotuki on kaatumassa, sillä sen jatkamista ei ole otettu pian kautensa päättävän senaatin asialistalle. CBS:n mukaan tämä on jo johtanut muun muassa siihen, että tuulivoimalan osia valmistava Siemens Energy on irtisanomassa yli 600 työntekijää Iowassa, Kansasissa ja Floridassa.

tuulivoima 
Viite