Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Hannu Huovila/TVO

Olkiluodon työmaa.
Työt seis! Stuk uhkaa ja järjestöt vaativat, että työt lopetetaan Olkiluodon työmaalla. Hannu Huovila/TVO

Työt seis! Stuk uhkaa ja järjestöt vaativat, että työt lopetetaan Olkiluodon työmaalla.

Järjestöt: Olkiluodon työmaa suljettava lopullisesti

6.5.2009 8.31

Vihreä Lanka

Olkiluodon kolmannen reaktorin työmaa on suljettava lopullisesti, vaativat kansalaisjärjestöt. Niiden mukaan aikataulustaan jäljessä olevan työn jatkaminen johtaisi yhä pahempaan kiireeseen ja suurempiin riskinottoihin, mitä ei tällaisessa hankkeessa pidetä hyväksyttävää.

Yle kertoi eilen tiistaina, että Säteilyturvakeskus on uhannut Arevaa työmaan sulkemisella, jos laitosta ohjaavan automaation puutteita ei saada kuntoon.

”Tiedot Olkiluoto 3 -ydinvoimalan rakentamisen jatkuvista laadun, valvonnan ja turvallisuuskulttuurin puutteista johtavat vain yhteen johtopäätökseen: Maailman suurinta EPR-prototyyppireaktoria ei voida käynnistää turvallisesti”, sanoo Suomen luonnonsuojeluliiton, eli SLL:n ydinvoimavastaava Janne Björklund.

Järjestöt pelkäävät, että julkisuuden tiedot ovat todennäköisesti vain jäävuoren huippu eivätkä pahimmat puutteet välttämättä ole edes paljastuneet.

SLL:n lisäksi työmaan sulkemista vaativat Lappilaiset ydinvoimaa vastaan, Luonto-Liitto, Maan ystävät, Naiset atomivoimaa vastaan, Pro Hanhikivi, Vihreä elämänsuojelun liitto ja ydinverkosto.

Greenpeace puolestaan vaatii elinkeinoministeri Mauri Pekkarista (kesk) jäädyttämään Olkiluoto 3:n rakennusluvan.

”Ydinturvallisuudesta vastaavan ministeri Pekkarisen on varmistettava, että rakennustyöt pysäytetään, koska ydinturvallisuusmääräyksiä ei ole kyetty täyttämään”, sanoo energiavastaava Lauri Myllyvirta.

”Suomen viranomaiset ovat olleet liian hyväuskoisia ja Areva on käyttänyt tätä kaikin tavoin hyväkseen tinkiäkseen kustannuksista ja turvallisuudesta.”

ydinvoima  kansalaisjärjestöt 
Viite