Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Eric Engbretson for U.S. Fish and Wildlife Service / Wikimedia

Taimen.
Ehdotus. Poikkeuslupien sijasta viranomaisten tulisi SLL:n mukaan muuttaa verkkojen silmäkokoja niin, että lisääntymiskokoiset taimenet pääsevät kutemaan.Eric Engbretson for U.S. Fish and Wildlife Service / Wikimedia

Ehdotus. Poikkeuslupien sijasta viranomaisten tulisi SLL:n mukaan muuttaa verkkojen silmäkokoja niin, että lisääntymiskokoiset taimenet pääsevät kutemaan.

Jasper Pääkkönen läksyttää kalastajia: ”Törkeää vastuuttomuutta!”

8.4.2014 8.48

Lasse Leipola

Suomen luonnonsuojeluliitto ja harrastajakalastajana tunnettu Jasper Pääkkönen suomivat ELY-keskuksia yhteisessä tiedotteessaan, jonka mukaan muun muassa uhanalaisen taimenen alamitan korottaminen on lisännyt poikkeuslupien hakemista.

”ELY-keskusten tulee varmistaa kalastuksen kestävyys niin, että poikkeukset ovat harvinaisia, hyvin perusteltuja, pienialaisia ja määräaikaisia. Niiden vaikutuksia on seurattava”, sanoo erityisasiantuntija Tapani Veistola.

Pääkkönen nostaa esiin myös kalastajien vastuun. Hänen mukaansa poikkeuslupien hakeminen osoittaa "lähinnä törkeää vastuuttomuutta".

”Kaikissa vesistöissä, joissa erittäin uhanalainen taimen voi lisääntyä, poikkeusluvan hakeminen kertoo itselleni kalastusalueen välinpitämättömyydestä ja ahneudesta”, Pääkkönen sanoo.

Luonnonsuojeluliiton mielestä kalastuslakia tulee muuttaa niin, että ympäristöjärjestöt voisivat hakea lainvastaisiin päätöksiin muutosta oikeudessa.

luonnonsuojelu  kalastus 
Viite