Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Bill Ebbesen

James Hansen.
Varoituksen sana. James Hansen pelkää, että ilmastonmuutoksesta tulee kompromissi, joka vaarantaa tulevaisuuden.Bill Ebbesen

Varoituksen sana. James Hansen pelkää, että ilmastonmuutoksesta tulee kompromissi, joka vaarantaa tulevaisuuden.

Johtava ilmastotutkija: Kööpenhaminan ilmastosopimus olisi virhe

3.12.2009 9.31

Lasse Leipola

Ilmastosopimuksen allekirjoittaminen Kööpenhaminassa olisi katastrofi, sanoo James Hansen, joka yksi maailman tunnetuimmista ilmastotutkijoista. Asiasta kertoo Guardian.

Hansenin mukaan neuvotteluissa ollaan päätymässä kompromissiin, johon ihmiskunnalla ei ole varaa. Hänen mukaansa nyt tarvitaan samanlaista päättäväisyyttä kuin Winston Churchillilla oli natsismin tai Abraham Lincolnilla orjuuden suhteen.

”Tuollaisissa asioissa ei voi tehdä kompromisseja. Ei voida sanoa, että vähennetään orjuutta, etsitään keinoja ja neuvotellaan orjuuden vähentämisestä 50 prosenttilla”, Hansen sanoo.

Hansenin mukaan Kioton kaltainen sopimus tarkoittaisi, että menisi vuosia ennen kuin päästäisiin sopuun, siitä, mitä oikeasti on tehtävä.

Guardianin haastattelussa Hansen myös tuomitsi päästökaupan ja hiiliverot päästöjen vähentämiseen tähtäävinä keinoina. Ne hän rinnasti keskiajan anekauppaan.

”Piispat keräsivät paljon rahaa ja syntiset saivat synninpäästön. Molemmat osapuolet pitivät järjestelystä, vaikka se oli täysin absurdi”, Hansen sanoi.

ilmastoneuvottelut 




Viite