Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jouko Skinnari: Kaksi ydinvoimalaa ei riitä

12.4.2010 8.46

Lasse Leipola

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Jouko Skinnari (sd) ehdottaa, että eduskunta antaisi uusille ydinvoimaloille nyt kaksi lupaa ja kolmannen myöntäisi seuraava eduskunta. Asiasta kertoo Kauppalehti.

”Kaksi plus on välttämätön ja realistinen tavoite. Sillä Suomi pärjää maailmassa”, Skinnari sanoo.

Uusia ydinvoimaloita havittelevista yhtiöitä Fortum on jo aiemmin ilmoittanut, että luvan saadessaan se voi lykätä reaktorin rakentamista muutamalla vuodella. Skinnarin ehdotuksessa juuri Fortumin lupa jätettäisiin seuraavalle eduskunnalle. Hänen mukaansa asia voitaisiin kirjata seuraavaan hallitusohjelmaan.

Skinnarin mukaan niin sanotulla 2+1 -ratkaisulla suhtauduttaisiin kaikkiin hakemuksiin myönteisesti. Hän uskoo, että Suomessa tarvitaan enemmän kuin kaksi uutta ydinvoimalaa.

”Yksi ydinvoimala tarvitaan sähkön omavaraisuusasteen turvaamiseen ja tuonnin lopettamiseen. Toinen tarvitaan sähkön lisätarpeeseen ja pitämään tulevaisuuden työpaikat Suomessa. Lisäydinvoimaa tarvitaan myös korvaamaan vanhentuvia ydinvoimalaitoksia”, Skinnari sanoo.

Mauri Pekkarisen (kesk) odotetaan tuovan ydinvoima-asian hallituksen käsiteltäväksi huhtikuun aikana. Tavoitteena on, että esitys annetaan eduskunnalle toukokuun puolivälissä ja asia päätetään juhannukseen mennessä.

ydinvoima 
Viite