Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

helsinginvihreat.fi

Jukka Relander.
Vihreä mies. Jukka Relander valittiin Vihreän miesliikkeen puheenjohtajaksi. helsinginvihreat.fi

Vihreä mies. Jukka Relander valittiin Vihreän miesliikkeen puheenjohtajaksi.

Jukka Relander johtaa nyt vihreitä miehiä

16.3.2009 8.57

Vihreä Lanka

Perjantaina perustettu Vihreä miesliike haluaa tuoda miesnäkökulman mukaan vihreään politiikkaan. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin tutkija ja kolumnisti Jukka Relander.

Liikkeen perustamiskokouksessa hyväksytyssä Maaliskuun 13. päivän julistuksessa todetaan, että miehillä ei ole syytä haikailla aikansa eläneiden sukupuoliroolien perään.

"Emme pidä miesten perinteistä asemaa etuoikeutena, vaan painolastina, josta miesten on syytä vihdoin vapautua. Purkautuvan miesvallan tilalle haluamme kaikkien yksilöiden tasa-arvoista kumppanuutta kaikilla elämän alueilla", julistuksessa sanotaan.

Vihreä miesliike aikoo ottaa kantaa tasa-arvoon liittyviin kysymyksiin sekä vihreiden sisällä että laajemminkin yhteiskunnassa.

”Meidän pitäisi pystyä näkemään mies täysivaltaisena toimijana silloinkin, kun on kyse pienten lasten vanhemmuudesta. Emme ole toissijaisia vanhempia, vaan täyspäisiä, osaamme käyttää molempia aivolohkoja”, puheenjohtaja Relander toteaa.

Vihreän miesliikkeen hallitus otti heti ensi töikseen kantaa puolueen puheenjohtajapeliin, ja ilmoitti tukevansa yksimielisesti Anni Sinnemäkeä tehtävään.

 

vihreät  tasa-arvo 
Viite