Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

youtube.com

WWF:n kampanjavideo.
Mustaa valkoisella. WWF:n panda lupaa lähteä jääkiipeilemään, jos 500 suomalaista luopuu epäekologisesta kalasta.youtube.com

Mustaa valkoisella. WWF:n panda lupaa lähteä jääkiipeilemään, jos 500 suomalaista luopuu epäekologisesta kalasta.

Julkkikset yrittävät planeetan pelastamista yllyttämällä

27.2.2013 14.41

Lasse Leipola

Ympäristöjärjestö WWF on käynnistänyt kansainvälisen I Will If You Will -haastekampanjan, jonka tavoitteena on saada ihmiset yllyttämään toisiaan ekotekoihin.

Suomessa kampanjan keulahahmoiksi ovat lupautuneet muun muassa sarjakuvataiteilija Milla Paloniemi, muusikko Samae Koskinen, YleX-juontaja Aleksi ja koomikko Sami Hedberg. Esimerkiksi Paloniemi haastaa kaikki suomalaiset opettelemaan tunnistamaan kymmenen ruokasientä.

Lisäksi Suomen WWF:n pandamaskotti lupaa lähteä jääkiipeilemään, jos 500 suomalaista sitoutuu olemaan syömättä punaisen listan kaloja.

”Koska kyseessä on kansainvälinen tempaus, muuttuvat yksittäiset teot yhteenlaskettuina merkittäviksi. Kampanjan avulla ihmiset ympäri maailman valjastavat sosiaalisen median voimavarat ympäristön puolesta toimimiseen. Haasteen tekeminen ja siihen vastaaminen on hauskaa, joten odotamme suomalaisten innostuvan ja lähtevän tähän mukaan suurella sydämellä”, ilmastovastaava Hanna-Liisa Kangas sanoo järjestön tiedotteessa.

Korjaus klo 16.05: Kyseessä on tietenkin panda, ei jääkarhu.

luonnonsuojelu  kalastus 
Viite