Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Laura Rämö / Vihreä Lanka

AIKALISÄ. Jyrki Katainen kertoi tiistaina lykkäävänsä hallitusneuvotteluja suunniteltua myöhemmäksi.Laura Rämö / Vihreä Lanka

AIKALISÄ. Jyrki Katainen kertoi tiistaina lykkäävänsä hallitusneuvotteluja suunniteltua myöhemmäksi.

Katainen irrotti kiusallisen Portugali-kysymyksen hallitusneuvotteluista

3.5.2011 17.42

Jenni Leukumaavaara

Hallitustunnustelija Jyrki Katainen (kok) ilmoitti tänään, että hallitusneuvottelut alkavat huomattavasti suunniteltua myöhemmin, kahden viikon päästä eli keskiviikkona 18. toukokuuta.

Alun perin Kataisen oli määrä kertoa hallituskumppanit viimeistään perjantaina, ja neuvottelut olisivat päässeet käyntiin maanantaina.

Katainen sanoi tämänpäiväisten hallitustunnustelujen jälkeen kokevansa, että sekä hän itse että puolueet tarvitsevat lisäaikaa "tiedon tankkaamiseen".

Tärkein syy lykkäämiseen voi hyvinkin olla se, että Katainen matkustaa Ecofin-kokoukseen Brysseliin 16.-17.5., ja siellä hän kertoo Suomen kannan eduskuntavaalien kuumaan perunaan, Portugalin tukipakettiin.

Suomen kannan Katainen sanoi muodostavansa kaikkien eduskuntapuolueiden kanssa. Hän aikoo soittaa kaikkien kahdeksan puolueen puheenjohtajille vielä tänä iltana ja pyytää heitä valitsemaan puolueestaan neuvottelijan huomisaamuun mennessä. Neuvottelijat muodostavat Suomen kannan, joka viedään eduskunnan suuren valiokunnan lopullisesti päätettäväksi.

Näin toimimalla Katainen saanee väistyvän hallituksen enemmistön tukipaketin taakse, joskin perussuomalaisten ja demareiden kanta asiaan on yhä mysteeri.

Hallitustunnustelujen osalta Katainen aikoo torstaina esittää sekä yleisiä että puoluekohtaisia lisäkysymyksiä kaikille muille paitsi keskustalle, joka on ilmoittanut jäävänsä oppositioon. Kysymykset lähtevät siis myös vihreille, vaikka puolue on jo aiemmin ilmoittanut, että vaalitulos ei anna perusteita osallistua hallitukseen. Näiden vastausten takaraja on maanantaina.

"En ota hallituspohjaan vielä mitään kantaa", Katainen toisteli, kun toimittajat mitä mielikuvituksellisimmin keinoin tietoa häneltä eduskunnan tiedotustilaisuudessa yrittivät nyhtää.

 

euroopan unioni  hallitusneuvottelut 
Viite