Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Antti-Juhani Johansson

Antti Kurvinen.
Tulevaisuus pelissä. Älkää päättäkö puolestamme, vetoaa Keskustanuorten Antti Kurvinen.Antti-Juhani Johansson

Tulevaisuus pelissä. Älkää päättäkö puolestamme, vetoaa Keskustanuorten Antti Kurvinen.

Keskustanuoret vihjaavat ydinvoimateollisuuden rahoittaneen kokoomusta

20.4.2010 14.11

Lasse Leipola

Uusista ydinvoimaloista käytävä keskustelu kuumenee päätöksien lähestyessä. Mahdollisten uusien ydinvoimaloiden arvostelijat haluavat, että tulevan päätöksen taustat saadaan esiin.

Keskustanuorten puheenjohtaja Antti Kurvinen sanoo, että kokoomuksen ”ydinvoimakiima on omaa luokkaansa Suomen poliittisessa historiassa”.

”Olisi perin mielenkiintoista saada selvyys niistä kokoomuksen takavuosien vaalirahoittajatahoista, jotka eivät ole halunneet nimiään julkisuuteen”, Kurvinen sanoo järjestön tiedotteessa.

Iltalehden mukaan metsäntutkimuslaitos Metla puolestaan pitää arvioita sähkönkulutusarvioita ydinvoimapropagandana.

”Metsäteollisuuden intressiryhmät eivät tietenkään voi sanoa, että alan kehitys on laskeva. Teollisuus haluaa halpaa energiaa”, erikoistutkija Lauri Hetemäki sanoo.

Hallituksen odotetaan aloittavan uusien ydinvoimaloiden lupahakemuksien käsittely tällä viikolla. Keskustanuorten mukaan uusien ydinvoimaloiden rakentamisesta ei tulisi päättää nyt, koska energia-ala on valtavassa murroksessa.

Keskustanuorten Kurvinen sanoo olevansa pettynyt myös vihreisiin.

”Hallitus harkitsee jostain käsittämättömästä syystä jopa ydinenergian kokonaistuotannon tuplaamista ja vihreistä on yhtäkkiä tullut kuuromykkäsokeita. Myisivät varmaan pyhän perheensäkin, jos siitä joku jotain tarjoaisi”, Kurvinen sanoo.

ydinvoima 
Viite